News Flash:

Aproape 70% dintre romani au oferit bani sau cadouri personalului medical

5 Aprilie 2014
1704 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproape 70% dintre romani declara ca au fost nevoiti sa ofere bani sau cadouri personalului medical pentru a beneficia de mai multa atentie, asistentele fiind primele pe lista stimulentelor oferite de pacienti, releva un studiu

Studiul CONFIDO, dat publicitatii vineri, a fost realizat de Exact Cercetare si Consultanta, in colaborare cu Link Resource, la initiativa Institutul Aspen Romania si prezentat presei cu ocazia celei de-a treia editii a Bucharest Forum/Healthcare.

'Cu ocazia ultimei vizite facute la medic, romanii au oferit in procent de 38% recompense financiare medicilor specialisti care i-au consultat. 23% dintre pacienti au apelat la stimulente si in cazul marii chirurgii, in timp ce 21% dintre acestia au simtit nevoia recompensarii medicului specialist si in ceea ce priveste procedurile de tratament de care au beneficiat', arata studiul.

Potrivit documentului, 69% dintre romani au afirmat ca au fost nevoiti sa ofere sume de bani sau cadouri personalului medical, pentru a beneficia de mai multa atentie. Dintre pacientii care au subliniat necesitatea oferirii acestor stimulente, 84% au declarat ca gestul lor a vizat institutiile publice de sanatate, in timp ce 5% au mentionat institutiile private.

Studiul mai arata ca valoarea medie a stimulentelor financiare oferite cu ocazia ultimei vizite la medic se situeaza la un nivel de 337 de lei si vizeaza deopotriva sistemul public si privat de sanatate.

Asistentele sunt primele pe listele pacientilor in ceea ce priveste recompensarea, 27% dintre respondenti declarand ca au oferit sume de bani sau cadouri asistentelor medicale. Acestea sunt urmate de medicii chirurgi, cu 16%, si de infirmieri, cu 15%.

Peste 70% dintre romani sunt de parere ca atat medicii din sistemul public, cat si din cel privat ar trebui remunerati tinandu-se cont de evaluarile facute de catre pacienti.

Studiul a inclus persoane cu varste cuprinse intre 18 si 70 de ani, rezidente in mediul urban. Volumul esantionului a fost de 1.161 respondenti, care au raspuns la chestionarul Exact Cercetare si Consultanta, administrat pe internet. Respondentii au fost selectati aleatoriu din panelul Exact Cercetare si Consultanta, care contine 25.000 de respondenti. Culegerea datelor a fost realizata in intervalul 20 - 31 martie 2014.

confido stimulentelor financiare listele pacientilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044197 (s)