News Flash:

Aproape un milion de absente facute de elevii vasluieni in anul scolar precedent

17 Octombrie 2013
1892 Vizualizari | 0 Comentarii
absente elevi
Peste 994.000 de absente au acumulat, in total, elevii din unitatii de invatamant vasluiene in anul scolar 2012-2013, ceea ce inseamna ca, un singur elev a chiulit, in medie, de 13 ori.

Potrivit datelor inregistrate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, cele mai multe absente, adica mai bine d jumatate, au fost facute de elevii de liceu. Concret, in anul scolar trecut, liceenii au strans 628.405 absente, media fiind de mai bine de 32 de absente pe elev. Liceele cu cele mai multe absente acumulate sunt "Stefan Procopiu" din Vaslui, "Ion Mincu" din Vaslui si Colegiul Tehnic "Alexandru Ioan Cuza" din Barlad.

Urmatorii pe lista care "se pot lauda" ca sunt mari chiulangii sunt elevii de gimaziu, cu 305.902 absente inregistrate. In top 3 al scolilor fara elevi la ore se numara cele din localitatile Bacesti, Voinesti si Gherghesti, media fiind de 14,3 absente pentru un elev. 

Cine ar fi crezut ca la ciclul primar nu se chiuleste, se inseala amarnic. Si aici s-au inregistrat 60.000 de absente, cu o medie de 2,63 per elev. Scoala din Bacesti si Liceul "Ghenuta Coman" din Murgeni sunt lideri in topul absentelor in randul elevilor de clasa primara.

"Le-am cerut directorilor sa infiinteze comisii de combatere a absenteismului, care sa aiba atributii clare, de la monitorizarea saptamanala a absentelor si aplicarea corecta a sanctiunilor prevazute in regulament, pana la stabilirea unor masuri concrete pentru fiecare situatie constatata. Trebuie purtate discutii individuale cu elevii si parintii pentru stabilirea cauzelor care au condus la absentare, precum si derulate proiecte locale privind abandonul scolar", a declarat Gabriela Placinta, sefa ISJ Vaslui.

Sursa: adevarul.ro

absente isj vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1019 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037462 (s)