joi, 28 martie, 2024

Aproximativ 1,5 milioane de americani au depus cereri pentru ajutoare de somaj in ultima saptamana

Distribuie:

Publicat:

Numărul noilor cereri pentru ajutoare de şomaj depuse în SUA a continuat să scadă în ultima săptămână, dar cu toate acestea rămâne peste estimările analiştilor, arată datele publicate joi de Departamentul american al Muncii, informează AFP.

Departamentul american al Muncii a informat joi că 1,48 milioane de persone au solicitat pentru prima dată o alocaţie de şomaj în săptămâna 15-20 iunie. Este vorba de o cifră peste estimările analiştilor, care mizau în medie pe 1,25 milioane noi cereri pentru alocaţii de şomaj, ceea ce ilustrează dificultăţile cu care se confruntă autorităţile americane în diminuarea şomajului în contextul pandemiei de Covid-19, potrivit agerpres.ro.

Departamentul american al Muncii a subliniat, însă, că numărul cererilor pentru ajutoare de şomaj înregistrate în săptămâna 15 – 20 iunie "este în scădere" comparativ cu numărul revizuit în sus, până la 1,54 milioane de cereri, faţă de aproape 1,51 milioane de cereri, cât a anunţat iniţial, pentru săptămâna precedentă.

În total, de la oprirea brutală a economiei americane la mijlocul lunii martie, după introducerea măsurilor de izolare pentru a opri răspândirea virusului, peste 47,2 de milioane de americani (adică mai mult decât întreaga populaţie a Argentinei) au depus cereri pentru acordarea de ajutoare de şomaj.

Aceste date vin pe fondul unor semnale conflictuale privind economia americană. Statul New York, odată epicentrul pandemiei de coronavirus, înregistrează o scădere a numărului de noi infecţii şi se redeschide treptat. În schimb, multe state care au relaxat anterior restricţiile înregistrează în prezent o creştere a numărului de infecţii, în special Florida, Texas şi Arizona, ceea ce ar putea să le afecteze revenirea economică.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img