News Flash:

Aproximativ 1000 de vasluieni executati silit pentru datorii catre AQUAVAS

14 August 2016
1948 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproape 1.000 de vasluieni sunt executati silit din pricina faptului ca nu si-au achitat facturile la apa. Cei care au ignorat somatiile primite au ajuns in fata instantei. In urma instrumentarii dosarelor, societatea a obtinut un numar de 721 de hotarari judecatoresti definitive.

Debitorii au primit un termen de 30 de zile pentru plata datoriilor.

"Mare parte a celor cu datorii actionati in judecatã au inteles situatia si au achitat obligatiile fata de unitatea noastra. Am avut cazuri in care debitorii au achitat integral datoriile, iar altii au incheiat esalonari la plata", a declarat Vasile Luca, purtatorul de cuvant al SC Aquavas SA Vaslui.

Un numar de 370 de utilizatori ai serviciilor de apa si canal sunt in executare silita, o parte din ei fiind posesori de bunuri impozabile, inclusiv mijloace auto.

 "Procedura de executare silita incepe, de fapt, in momentul in care debitorul primeste, conform procedurii, somatia de executare. In cazul in care executantul nu se supune acelei somatii, executorul va trece la masuri legale cum sunt popriri pe venituri (salarii, pensii), sechestrarea bunurilor mobile si imobile (inclusiv a autovehiculelor, conform art. 739 din Codul de procedura civila). Valorificarea se va face prin licitatie publica in termen de cel putin doua saptamani si cel mult patru saptamani de la aplicarea sechestrului", a explicat Vasile Luca.

Cheltuielile de judecata sunt suportate de catre utilizator, populatie si respectiv, agent economic si acestea pot ajunge pana la  1.500 de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043774 (s)