sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Aproximativ 50% dintre candidatii inscrisi, continua demersurile pentru a deveni politisti de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Incepand cu data de 27.09.2016, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a initiat procedura de ocupare, prin concurs, prin incadrare directa, trecere in corpul ofiterilor a agentilor cu studii superioare sau reincadrare, a unor posturi vacante, in vederea completarii deficitului existent la nivelul institutiei.

Pentru ocuparea a 47 posturi vacante de agenti de politie din structuri operative, prin incadrare directa ca politist, din randul persoanelor care indeplinesc conditiile legale, criteriile specifice si cerintele pentru ocuparea posturilor vacante, prevazute in cadrul Inspectoratului Teritorial al Poltiei de Frontiera Iasi, la compartimentele Ture Serviciu, la sectoarele politiei de frontiera din cadrul inspectoratului, s-au inscris 864 candidati.

Dintre acestia, la testarea psihologica s-au prezentat 535, fiind declarati admisi 396 de candidati.

Totodata, pentru locurile de ofiteri specialisti s-au inscris 99 candidati, din care 80 s-au prezentat la testarea psihologica, trecand testul 75.

Lista candidatilor declarati apt psihologic, informatii complete privind desfasurarea celorlalte probe de concurs si criterii de departajare, tematica si bibliografia necesare sustinerii concursului/examenului sunt postate pe pagina de internet a Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, www.itpfiasi.ro, precum si la avizierul unitatii. Candidatii care au trecut testul psihologic trebuie  sa se prezinte la sediul unitatii, pentru a le fi eliberate trimiterile pentru intocmirea fisei medicale-tip de incadrare in M.A.I.

Aceasta activitate, care presupune completarea deficitului existent la nivelul P.F.R., se inscrie in obiectivele institutiei de crestere a capacitatii de actiune la nivelul structurilor teritoriale si, implicit, intarirea componentei operative a Politiei de Frontiera.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img