vineri, 19 aprilie, 2024

Aproximativ 60 de kilograme de peşte şi bunuri în valoare  totală de 11.800 de lei descoperite de polițiștii de frontieră brăileni

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila au desfășurat mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în urma cărora au ridicat în vederea continuării cercetărilor unelte de pescuit, plase de pescuit tip monofilament și o ambarcațiune cu motor atașat, în valoare totală de 11.800 de lei și aproximativ 59 de kilograme de pește, diverse specii.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Brăila – I.T.P.F. Iaşi,  pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat în zona kilometrului 194 al fluviului Dunărea, doi bărbați care desfășurau activități de pescuit comercial neautorizat, folosind o barcă din fibră, cu motor atașat și o plasă tip monofilament, în care erau capturate aproximativ 20 de exemplare de pește din specia scrumbie. Totodată, colegii noștri au descoperit în barca celor doi, o plasă de pescuit din ață și cantitatea de 11 kg de pește, speciile crap și mreană.

De asemenea, în interiorul Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, pe iezerul Popa, polițiștii de frontieră au descoperit patru plase de pescuit tip monofilament și șase plase de pescuit din nailon, în care era capturată cantitatea de 46 kg de pește, speciile crap, plătică și șalău.

În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit; deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament;  deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial; deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și pescuitul în perioada de prohibiție.

Ambarcațiunea, motorul atașat și plasele de pescuit, în valoare totală de 11.800 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peștele a fost predat unei unități de profil pentru comercializare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img