vineri, 29 martie, 2024

Ar putea incepe NEBUNIA la Tribunalul Bucuresti! Rafila: Daca detinutul suspect de coronavirus e bolnav, vor fi izolati si se vor dezinfecta spatiile

Distribuie:

Publicat:

Autoritățile iau măsuri în urma incidentului de la Tribunalul București.Președintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că au fost recoltate probe de la bărbatul care a anunțat că este suspect de coronavirus și care a fost dus la Tribunalul București. Dacă va fi pozitiv, contacții vor fi izolați și se vor dezinfecta spațiile.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că bărbatului i-au fost recoltate probe, în funcție de care vor fi luate apoi decizii.

„I s-au prelevat probe, urmează să fie testate și în funcție de rezultat se vor lua anumite decizii. Să vedem care e rezultatul. Dacă rezultatul e negativ înseamnă că el nu este infecțios pentru cei cu care a intrat în contact și atunci nici pentru spațiul respectiv. Dacă însă rezultatul, prin absurd, ar fi pozitiv atunci sigur contacților li se va recomanda izolarea la domiciliu și se dezinfectează spațiile, operațiune care se face cu dezinfectanți de rutină”, a spus Rafila, la Digi24.

Şedinţele de judecată de la secţiile penale ale Tribunalului Bucureşti au fost suspendate joi, după ce un inculpat a declarat că ar fi fost suspect de coronavirus. ANP a dispus verificări la Penitenciarul Rahova, de unde a fost adus bărbatul, acesta fiind dus la analize la Institutul „Matei Balș”.

„Cu privire la deținutul implicat, a fost dispusă măsura prezentării acestuia, de îndată, la sediul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, în vederea efectuării examenelor medicale de specialitate, declarațiile deținutului fiind contradictorii în ceea ce privește eventualitatea unei infectări cu COVID-19”, arată ANP într-un comunicat transmis, joi, presei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img