miercuri, 24 aprilie, 2024

Țara din Europa unde poți merge gratis cu trenul, timp de patru luni. Trebuie să îndeplinești câteva condiții

Distribuie:

Publicat:

O țară din Europa a decis să ofere locuitorilor un ”cadou” foarte mare, căci timp de patru luni le va permite acestora să meargă cu trenul fără a plăti. Iată care este aceasta și ce condiții trebuie să îndeplinești.  

Trenul este un mijloc rapid de transport și folosit de o mulțime de oamenii, căci cu acesta poți ajunge în mai toate locurile din țară, dar chiar și din afara ei. Ei bine, o țară din Europa a decis să-și răsplătească cetățenii, astfel că timp de patru luni aceștia vor putea să circule cu trenul fără să plătească.

Care e țara din Europa unde poți să mergi cu trenul timp de patru luni

Vorbim despre Spania, care a anunțat că oferă patru luni de gratuitate la tren, în perioada 1 septembrie și 31 decembrie pentru cetățenii săi, însă cu respectarea anumitor condiții.

Prin acest program, compania feroviară își dorește să contribuie la diminuarea impactului asupra utilizatorilor frecvenți ai transportului feroviar ca urmare a creșterii de prețuri cauzate de războiul din Ucraina. Totodată, se încurajează astfel și utilizarea transportului public pentru a se reduce consumul de combustibil, dar și poluarea.

Abonamentele gratuite de patru luni vor fi puse la dispoziția călătorilor începând cu data de 24 august, iar pasagerii vor trebui să se înregistreze pe site-ul companiei feroviare de transport.

Călătorii vor fi nevoiți însă să plătească o garanție de 10 euro pentru fiecare dintre cele 12 rețele subordonate operate de către compania feroviară din Spania, dar și 20 de euro pentru fiecare călătorie simplă pe serviciile convenționale de distanță medie. Depozitul va fi rambursat dacă pasagerul va efectua 16 călătorii în cele patru luni de la începerea programului.

Ce condiții trebuie să îndeplinească pasagerii

Biletul gratuit emis va fi prezentat sub forma unui cod QR ce va fi disponibil la casele de bilete din stații, dar și la automatele de vânzare a biletelor.

Pe lângă călătoria gratuită, compania feroviară mai acordă și 50% reducere la biletele cu mai multe călătorii pentru serviciile de mare viteză.

Posesorii de bilete existente, valabile în prezent, vor putea solicita o rambursare de 50% din costul călătoriilor pe care aceștia urmează să le efectueze în perioada următoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img