marți, 23 aprilie, 2024

Are efect detoxifiant, eliminand toxinele care provoaca aparitia cancerului

Distribuie:

Publicat:

Usturoiul contine numeroase vitamine si antioxidanti care iti sustin sistemul imunitar si previn aparitia bolilor. Iata cateva dintre beneficiile usturoiului pentru sanatate:

Protejeaza sistemul cardiovascular

Consumul de usturoi ajuta la mentinerea tensiunii arteriale la un nivel normal si regleaza nivelul colesterolului. De asemenea, protejeaza impotriva formarii placilor de aterom pe interiorul vaselor de sange datorita unui antioxidant numit alicina, ingredientului care ii ofera aroma specifica.

Scade nivelul glicemiei

Usturoiul are un efect benefic si in cazul persoanelor care sufera de diabet. Desi nu exista inca date suficiente care sa stabileasca legatura directa dintre consumul de usturoi si reducerea simptomelor diabetului, unele studii au evidentiat ca un consum moderat de usturoi scade nivelul de zahar din sange si stimuleaza productia de insulina.

Previne anumite tipuri de cancer

Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca usturoiul este benefic si in prevenirea anumitor tipuri de cancer, potrivit specialistilor citati de byrdie.co.uk.

Acesta actioneaza precum un protector la nivel celular, aparand celulele de substante cu efect carcinogen. Are in acelasi timp un efect detoxifiant, eliminand toxinele care ar putea provoca degradarea celulelor si aparitia cancerului.

Are propritati antibacteriene si antimicrobiene

Poate ai auzit ca unii oameni isi pun un catel de usturoi in ureche atunci cand au o durere de ureche sau chiar de masea. Se pare ca nu este doar un leac babesc fara efect, ci exista dovezi stiintifice care demonstreaza eficienta unor astfel de metode. Consumat crud, usturoiul are un puternic efect antibacterial, antimicrobian si antifungic. Iar toate aceste calitati il transforma intr-un aliat important pentru afectiuni precum racelile si gripele comune, infectii respiratorii, toxiinfectii alimentare sau candidoza. Daca este gatit, usturoiul nu mai are efecte benefice la fel de puternice ca atunci cand este consumat crud.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img