vineri, 19 aprilie, 2024

Arest preventiv pentru soferul baut care a provocat gravul accident din localitatea vasluiana Cantalaresti – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, după ce ar fi fost implicat într-un eveniment rutier, în urma căruia a rezultat vătămarea a 5 persoane.

La data de 5 august 2022, ora 17:23, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe drumul național DN 15D, în proximitatea localității Cănțălărești, comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, sensul spre municipiul Iași.

În accident au fost implicate 3 autovehicule și au suferit vătămări corporale 5 persoane (4 adulti și un copil), acestea fiind transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de bărbatul de 53 de ani din municipiul Vaslui, se deplasa pe direcția Vaslui spre Iași și ar fi provocat evenimentul rutier sus-menționat.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul cercetat a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

 

Sambata, 6 august 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni l-au reținut pe conducătorul auto, pe o perioadă de 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În cursul zilei de duminica, 7 august 2022, acesta a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui care a dispus arestarea sa preventiva pentru 30 de zile .

„Solutia pe scurt: În temeiul art.226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui (dosar u.p. nr. 4015/P/2022). În baza art. 202, art. 223 alin. 2 şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului State Costel sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influen?a alcoolului sau a altor substan?e, prevăzută de art. 336 alin. (1) C. pen, pe o durată de 30 de zile, de la data de 07.08.2022 la data de 05.09.2022, inclusiv. În baza art.230 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului State Costel. În baza art.275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Constată că inculpatul a fost asistat de avocat ales (av. Bojian Mihai). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 07 august 2022 , ora 14,17. „

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img