News Flash:

Arma secreta in lupta cu colesterolul: Planta care reduce prezenta acestuia in sange si previne cancerul

2 Martie 2021
205 Vizualizari | 0 Comentarii
busuioc proaspat 990x651

Busuiocul este o plantă ierboasă, originară din Asia, care are capacitatea de a reduce colesterolul, dar are și proprietăți antibiotice și, totodată, poate preveni chiar și cancerul.

Busuiocul a fost considerat o plantă sacră și nobilă, întrucât cuvântul „busuioc” provine din vechea greacă „basilikhon” care înseamnă „regal”. Această plantă ierboasă este folosită de secole pentru proprietățile sale impresionante și pentru efectele sale asupra sănătății. Totodată, această plantă aromată este folosită ca condiment într-o varietate de feluri de mâncare și joacă un rol-cheie în bucătăria italienească și thailandeză.

Reduce nivelul mărit de grăsime din sânge

Grăsimile sunt insolubile, ceea ce înseamnă că colesterolul nu se dizolva în sânge, ci se lipește de anumite proteine, formând lipoproteine. Lipoproteinele reprezintă un factor de risc major pentru bolile coronariene, dar și pentru atacul cerebral, potrivit doc.ro. Din acest motiv persoanele care descoperă că au colesterolul mărit trebuie să facă tot posibilul să scadă valorile acestuia pentru a preveni bolile de inimă.

Busuiocul poate conține substanțe capabile să scadă concentrațiile plasmatice de lipide și ar putea fi benefice în prevenirea hiperlipidemiei și a bolilor cardiovasculare conexe întocmai cum s-a concluzionat și într-o cercetare1 efectuată în 2009.

În fapt, potrivit studiilor efectuate în ultimii ani, busuiocul elimină colesterolul „rău” din sânge sau LDL-ul, scăzând nivelul de lipoproteine din sânge. De asemenea, eugenolul, substanța care se regăsește în busuioc, are proprietăți antioxidante, inhibând oxidarea LDL-ului și prevenind deci bolile de inimă, precum și ateroscleroza. Mai mult decât atât, extractul din frunze de busuioc (lat. Ocimum sanctum linn) scade nivelul colesterolului total în hipercolesterolemie, într-un studiu2 efectuat pe șobolani, în 2019.

Continuarea pe exquils.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1525 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031991 (s)