News Flash:

Armata americana recunoaste ca a comis o mare GAFA in Siria

24 Mai 2015
1399 Vizualizari | 0 Comentarii
Armata americana a recunoscut pentru prima data victime civile ale bombardamentelor pe care le-a efectuat in Irak si Siria, admitand ca a ucis doi copii intr-un atac aerian contra gruparii extremiste Khorasan, in noiembrie 2014, in apropiere de Harem, in Siria.

"Regretam aceste decese accidentale", a declarat, citat intr-un comunicat, generalul american James Terry, comandantul Comandamentul militar care conduce atacurile coalitiei (CJTF), relateaza AFP in pagina electronica.

Ancheta militara americana conchide ca "atacurile aeriene efectuate impotriva instalatiilor folosite de catre grupul Khorasan in apropiere de orasul Harem au provocat probabil moartea a doi copii non-combatanti", se arata in comunicat.

In comunicat nu se precizeaza acest lucru, dar in atacurile de pe 5 si 6 noiembrie impotriva Khorasan a fost ucis artificierul grupului, francezul David Daoud Drugeon, un expert in explozibili din cadrul gruparii, care planifica atentate in state occidentale.

Inainte de atacuri, armata americana a "verificat riguros" cladirile vizate si a conchis ca gruparea Khorasan le utiliza "exclusiv in scopuri militare", se arata in comunicat.

Conform acestei evaluari, "nu existau indicii potrivit carora erau copii in cladirile vizate", se arata in comunicat. Bombardamentele au provocat de asemenea "rani usoare" unui numar de doi "adulti non-combatanti" care locuiau in apropiere, potrivit aceleiasi surse.

Atacurile aeriene au fost efectuate in conformitate cu regulile armatei americane si principii internationale privind conflictele armate, si anume "necesitatea militara", "umanitatea" si "proportionalitatea", se mai arata in comunicat.


armata americana bombardamentelor irak
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1091 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041274 (s)