News Flash:

Armata Europei, visul ministrului german al Apărării

20 Septembrie 2021
195 Vizualizari | 0 Comentarii
media 161518943704212000

Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, doreşte să facă o propunere privind înființarea unei armate a Europei. Aceasta ar trebui să desfășoare misiuni militare mai rapide şi independente. Noua structură ar funcţiona sub umbrela Uniunii Europene, notează Mediafax.

Despre înființarea armatei se va vorbi după alegerile din Bundestag.

„Cred că articolul 44 din Tratatele europene ne oferă şansa de a lua decizii comune ale UE şi de a pune în aplicare misiuni europene de către coaliţiile voluntarilor din statele membre”, a declarat politicianul conservator, în ediţia de sâmbătă a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

„Pregătim o propunere în acest sens, care ar trebui să fie pe masă la o reuniune a miniştrilor apărării înainte de sfârşitul lunii octombrie", a adăugat ministrul Annegret Kramp-Karrenbauer.

Articolul 44 prevede că Consiliul UE poate încredinţa desfăşurarea unei misiuni unui grup de state membre care doresc acest lucru şi care au capacităţile necesare pentru o astfel de misiune. În consecinţă, nu toate statele UE trebuie să participe direct la astfel de misiuni.

Dacă europenii vor să fie luaţi în serios şi să fie credibili, trebuie să poată acţiona credibil, a spus Kramp-Karrenbauer. „Pot exista situaţii în care avem un set diferit de interese, tot în cadrul NATO (n.r. - alianţă politico-militară cu întindere mondială)”.

Nu este singurul om de stat din Germania cu idei privind securitatea pe continent. Armin Laschet doreşte un pact cu ţările din Est privind securitatea. „Avem nevoie de un FBI european”, a spus Laschet.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0811 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028682 (s)