sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Armata i-a spionat pe criticii lockdown-urilor din pandemie: operațiunea mamut a vizat politicieni și jurnaliști (DailyMail)

Distribuie:

Publicat:

O unitate obscură a armatei din Marea Britanie i-a spionat în secret pe cetățenii britanici care au criticat politicile de lockdown a Guvernului din pandemia Covid, dezvăluie publicația DailyMail.co.uk.

Agenții militari din brigada britanică de "război informațional" au făcut parte dintr-o operațiune care a vizat politicieni și jurnaliști de rang înalt care au ridicat îndoieli cu privire la răspunsul oficial la pandemie. Aceștia au întocmit dosare privind personalități publice precum fostul ministru David Davis, care a pus la îndoială modelele care stau la baza previziunilor alarmante privind numărul de morți, precum și jurnaliști precum Peter Hitchens și Toby Young. Opiniile lor divergente au fost apoi raportate la premierul britanic.

Documentele obținute de grupul de apărare a libertăților civile Big Brother Watch din Marea Britanie și comunicate în exclusivitate pentru publicația DailyMail au dezvăluit activitatea unor celule guvernamentale precum „Unitatea de combatere a dezinformării”, cu sediul în cadrul Departamentului pentru Digital, Cultură, Mass-media și Sport, și Unitatea de reacție rapidă din cadrul Biroului Cabinetului.

Documentul citat precizează: "Cel mai uimitor lucru în legătură cu marea panică a Covid a fost câte atacuri a reușit statul să facă asupra libertăților fundamentale fără ca nimănui să îi pese, darămite să protesteze. Acum este momentul să cerem o investigație completă și puternică a materialului întunecat pe care Big Brother Watch l-a descoperit cu curaj'.

Denunțătorul de la Brigada 77, care folosește atât trupe regulate, cât și de rezervă, a declarat: ”Am dezvoltat impresia că guvernul era mai interesat să protejeze succesul politicilor sale decât să descopere orice potențială interferență străină și regret că am făcut parte din ea. Sincer, munca pe care o făceam nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată.”

Continaurea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img