sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Armata primeste un miliard de lei ca sa cumpere arme

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Apararii Nationale primeste credite de angajament de un miliard de lei, in urma rectificarii bugetare ce urmeaza sa fie aprobata in curand de Guvern.

“Se autorizeaza Ministerul Apararii Nationale, in anexa nr. 3/18/29 „Fisa obiectivului/ proiectului/ categoriei de investitii”, la capitolul 60.01 „Aparare”, titlul 71 „Active nefinanciare”, articolul 71.01 „Active fixe”, alineatul 71.01.30 „Alte active fixe”, la fisa cod obiectiv 5 „e. Alte cheltuieli asimilate investitiilor” sa majoreze creditele de angajament cu suma de 1.006.063 mii lei”. Prevederea apare in proiectul de act normative referitor la rectificarea bugetara, potrivit economica.net.

“Suma de 1.006.063 mii lei reprezinta credite de angajament aferente proiectelor de investitii multianuale din categoria armament si tehnica de lupta, in beneficiul celor trei state majore de categorii de forte, (terestre, aeriene si navale) si al Comandamentului Logistic Intrunit, in conformitate cu Programul privind transformarea, dezvoltarea si inzestrarea Armatei Romaniei pana in anul 2026 si in perspectiva. Programele vizeaza atat achizitii de sisteme de armament, cat si echipamente de sprijin. Fondurile vor fi angajate si utilizate, cu deplina respectare a legislatiei privind achizitiile publice, iar autoritatile contractante vor da dovada, tot ca si pana acum, de totala transparenta in derularea procedurilor”, potrivit Ministerului Apararii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img