News Flash:

AROGANTA DETINUTILOR VASLUIENI. Au reclamat conducerea dupa ce au primit pasta de dinti expirata

12 Martie 2015
1873 Vizualizari | 1 Comentarii
Comisariatul pentru Protectia Consumatorului a aplicat o amenda in valoare de 10.000 de lei Penitenciarului Vaslui, in urma unei sesizari facute de un detinut. In timp ce in spital pacientii sunt nevoiti sa isi cumpere cele trebuincioase pentru tratament, o persoana care este incarcerata la inchisoarea vasluiana a depus o plangere pentru ca pasta de dinti care i-a fost data spre folosinta in MOD GRATUIT, depasea termenul de valabilitate.

"In urma verificarilor efectuate, in depozitul institutiei s-au descoperit mai multe tuburi cu pasta de dinti, asupra carora sunt suspiciuni asupra termenului de valabilitate, fiind aplicat cu o stampila de la furnizor. S-a aplicat o amenda in cuantum de 10.000 de lei, cu posibilitatea achitarii de 1.500 lei in termen de 48 de ore, iar ca masura suplimentara s-a dispus retragerea celor 60 de tuburi de pasta de dinti de la consum.", a precizat Alexandru Hordila, seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului Iasi.

Cei din conducerea Penitenciarului Vaslui sustin faptul ca dumnealor au achizitionat pasta de dinti, respectand toate procedurile si primind de la distribuitor declaratia de conformitate a valabilitati produsului. Desi a achitat amenda, reprezentantii Penitenciarului Vaslui au contestat sanctiunea in instanta, dosarul aflandu-se pe rolul Judecatoriei Vaslui.

"Penitenciarul Vaslui a dovedit buna credinta in cazul achizitiei publice a pastei de dinti, aceasta fiind facuta respectand toata legislatia din domeniu. Subliniem totodata ca noi reprezentam consumatorul final, achizitionand acest produs, pentru indeplinirea obligatiei de acordare a drepturilor persoanelor detinute, drepturi prevazute de Legea nr. 254/2013, iar scopul achizitiei acestui produs nu a facut obiectul comercializarii sau prestarilor de servicii, ci pentru a-l distribui pentru folosire directa persoanelor custodiate. Este la fel ca atunci cand un parinte cumpara de la un magazin un bun si-l da propriilor copii, avand incredere in marcajul de pe respectivul produs. Atunci cand am luat act de reclamatia facuta catre CJPC, tot pentru a dovedi buna credinta, produsul a fost imediat oprit de a mai fi distribuit persoanelor din custodie, desi conform declaratiei suplimentare de conformitate acesta avea termenul de garantie septembrie 2015. Asa cum noi ne consideram cumparatori de buna credinta al unui produs, tot asa reiteram si buna credinta a furnizorului, in conditiile in care legislatia romaneasca opereaza tot pe principiul bunei credinte in raporturile juridice civile. Dar in final, instanta va dispune.", a declarat Nicolae Toma, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Vaslui.

mod gratuit penitenciarul vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0961 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027357 (s)