News Flash:

Aroma marului verde poate alunga migrena

9 Aprilie 2015
1946 Vizualizari | 0 Comentarii
O vorba din popor spune ca un mar pe zi tine doctorul departe, dar se pare ca acest fruct are efecte si mai surprinzatoare decat ai putea banui vreodata. Potrivit unui studiu realizat de Fundatia de Cercetare si Tratament prin Gust si Miros din Chicago aroma specifica merelor verzi ajuta la reducerea severitatii migrenelor.

Rezultatul ar putea fi legat de faptul ca aromele placute ne ajuta sa ne relaxam si sa reducem tensiunea, iar asocierea mirosului respectiv cu starea de fericire ajuta de asemenea la distragerea atentiei pacientilor de la durerea cauzata de migrene.

Cercetatorii au inclus in studiu 50 de pacienti cu dureri de cap cronice carora le-au cerut sa evalueze gradul de severitate al durerii lor inainte si dupa ce au testat un inhalator impregnat cu mirosul de mere verzi.

Dupa finalizarea testelor de la domiciliu, 35 dintre subiecti au sustinut ca le place mirosul; mai mult, acestia au declarat ca durerea s-a diminuat semnificativ in urma inhalarii mirosului de mar verde. In cazul celorlalti, unii au considerat mirosul atractiv, altii neplacut. In cazul acestora din urma, fie s-au redus durerile fie s-au acutizat.

Specialistii sustin ca in multe cazuri, atacurile de migrena sunt declansate de mirosuri catalogate de cei afectati ca neplacute: fumul de tigara, mirosurile unor alimente gatite sau parfumuri. Acest studiu vine sa arate ca anumite mirosuri pot avea efect contrar, ajutandu-ne sa amelioram o durere puternica de cap.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039188 (s)