joi, 18 aprilie, 2024

Arsenie Boca si cele 5 rugaciuni puternice. Ce sa rostesti ca sa-ti mearga bine

Distribuie:

Publicat:

Sfântul Ardealului este unul din cei mai mari duhovnici pe care i-a avut ţara noastră. Mulţi credincioşi păstrează legătura cu Arsenie Boca prin rugăciune. Creştinii considera că rugăciunile lăsate de marele duhovnic sunt făcătoare de minuni. Se spune că în timpul rugăciunii toate grijile sunt puse într-un plan secundar şi că astfel videcarea psihica cât şi cea morala devine posibilă.

Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910 în Vața de Sus, Hunedoara şi s-a stins din viaţa pe 28 noiembrie 1989 la Sinaia. A fost stareţ la Mănăstirea Prislop unde a şi a reuşit să adune sute de credincioşi zilnic datorită personalităţii sale. A fost hărţuit de Securitate şi a fost închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea.

Părintele Arsenie Boca spunea despre rugăciune că este cheia raiului şi că prin intermediul acesteia se deschid porţile harului divin.

În cele ce urmează vă prezentăm cele 5 rugăciuni puternice ale lui Arsenie Boca:

Arsenie Boca rugăciunea de dimineaţă

‘Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi, toată ziua, să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac. Și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Ține.

Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi că rugăciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer. Că nici umbră gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi că un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină. Şi așa risipim în deşertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiţi pană la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Că nu ne dăm seamă ce nedesăvârşiţi suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi că să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viață Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin.’

Arsenie Boca rugăciunea de seara

‘Dumnezeule veșnice și Împărate a toată făptură,

Cel ce m-ai învrednicit a ajunge până în acest ceas, iartă-mi păcatele ce am făcut în această zi. Cu lucrul, cu cuvântul, cu gândirea, și curățește,

Doamne, smeritul meu suflet, de toată întinăciunea trupului și a sufletului.

Și-mi dă, Doamne, în această noapte, a trece somnul în pace, că sculându-mă din ticălosul meu așternut, bine să plac Preasfântului Tău nume, în toate zilele vieții mele. Și-mi ajută cu Harul Tău să calc pe vrăjmașii cei ce se luptă cu mine, pe cei trupești și pe cei fără de trup.

Izbăvește-mă Doamne de gândurile cele deșarte, care mă întinează și de poftele cele rele. Că a Ta este Împărăția, Puterea și Slavă, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh. Acum și pururea și în vecii vecilor. Amin’

Arsenie Boca rugăciune pentru sănătate

‘Sfinte Preacuvioase Părinte Arsenie, îndreptător al sufletelor noastre și tămăduitorul bolilor sufletești și trupești, ca cel ce ai împodobit cu adânc de cunoaștere a făpturii omenești. Te rugăm în vreme de durere și mâhnire, caută cu milă spre noi păcătoșii fiii tăi și mijlocește către Preabunul nostru Mântuitor. Iertare de păcate și vindecare de toată neputința.

Părinte Sfinte care ai mare îndrăzneală în față Tronului Ceresc, te chemăm cu mare lacrimi, dar cu nădejde că cele spre vindecare sufletească și trupească, spre mântuire și sfințire, le vom dobândi prin tine, cel ce ne-ai încredințat prin aceste cuvinte:’ Eu mă duc, dar de acolo de unde voi fi, am să vă ajut mai mult ca și până acum’

După cum în viață pe cei aflați în mari necazuri și suferințe cumplite îi tămăduiai îndată, așa și acum pe noi cei păcătoși. Însă chemați cu dragoste la mormântul tău încununat cu har ceresc și flori, ne primește și ne mângâie, sfânt și bun Părinte. Ne scoate din negură păcatelor și a patimilor. Dăruiește-ne binecuvântarea că să purtăm crucea vieții spre înviere și lumânare desăvârșită.

Doctor și tămăduitor de orice suferința, te rugăm, vindecă-ne pe noi, fiii tăi și pe cei ce îi aducem în lacrimi și rugăciuni la crucea sfântă a mormântului tău. Izvorâtor de pace, har și binecuvântarea ta de bun și sfânt Părinte. Îți mulțumim și te rugăm să ne fii mereu aproape cu rugăciunea și ajutorul ce ni-l aduci din Cerul Sfânt spre slavă marelui și minunatului nostru Dumnezeu și spre a sufletelor noastre mântuire. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale Sfântului Părintelui nostru Arsenie, miluiește-ne pe noi păcătoșii. Amin’

Arsenie Boca rugăciune pentru căsătorie

‘Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis. Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, și toate celelalte se vor adăuga vouă’. Dăruiește-mi toate cele de trebuință pentru a putea merge pe calea mântuirii.
În mâinile Tale este viața mea și fără Ține nu pot cunoaște nici împlinirea și nici bucuria cea adevărată. Știind această și având dorință de a purta crucea căsătoriei, Te rog să mă ajuți să găsesc făptură potrivită mie alături de care să înfrunt marea vieții acesteia.

Ajută-mă, Doamne, ajută-mă, cum numai Tu mă poți ajuta. De multe ori ispită singurătății mi-a rănit inimă, de multe ori diavolul deznădejdii a lovit în poartă sufletului meu. De atâta durere, inimă mea s-a strâns, și nu este nimeni care să îmi aline durerea.

La Tine alerg, Doamne, nădejdea mea, întărirea mea, lumina vieții mele. Ajută-mă să am o familie bineplăcuta Ție, o familie peste care să se reverse mulțimea binecuvântărilor Tale.

Ferește-mă, Doamne, de tot răul. Ferește-mă și de o alegere greșită. Ferește-mă de minciuni, de răutate și de desfrâu. Să nu mă înșele frumusețea cea degrab trecătoare, ci să caut mai ales frumusețea sufletească. Să nu mă orbească dragostea pătimașă și nici să nu mă biruie patimile și poftele.

Cuvintele ce trebuiesc rostite pentru o casatorie fericită

Tu știi, Doamne, nepriceperea și slăbiciunea minții mele. Izbăvește-mă prin harul Tău de neputințele care mă apăsa.Vino în ajutorul meu, Iubitorule de oameni! Dăruiește-mi înțelepciune și răbdare. O, grea este crucea răbdării, și greu îmi este să nu fiu covârșit de ea. Dar în Ține îmi pun nădejdea.

Ajută-mă, Doamne, să iubesc Biserica, să stărui în rugăciune și să am râvnă pentru împlinirea poruncilor Tale.

Să mă spovedesc ori de câte ori umbră păcatului va tulbură mintea mea, mai înainte că gândul murdar să devină faptă. Dăruiește-mi că primind dezlegare de păcate să-mi îndrept viață după cum Îți este bineplăcut Ție.
Fă să-mi fie mie familia cale de mântuire, cale de bucurie. Să nu caut împlinirea cea înșelătoare cu care mă ademenește această lume, ci să caut dragostea pe care ai binecuvântat-o la nuntă din Cană Galileii.

Să îmi fie familia prilej pentru a-Ți mulțumi în fiecare zi. Și la vreme potrivită, dăruiește-mi, Doamne, copii credincioși și sănătoși, care să ducă o viață curată și sfântă.

Rugători aduc pentru mine pe toți sfinții, pe mai mării cetelor îngerești, pe Înaintemergătorul Tău, pe înțelepții Apostoli. Și împreună cu aceștia pe Preacinstita și Preacurată Maica Ta, ale căror rugăciuni primește-le, Milostive Hristoase al meu, pentru folosul meu și pentru mântuirea mea.

Că Tu Însuți ești, Bunule, sfințirea. Amin!’

Arsenie Boca rugăciune pentru găsirea unui loc de muncă

„Părinte Sfinte, Care de toţi porţi grijă şi eşti scăpare celor din nevoi, Te rog, vino degrabă în ajutorul meu, care doresc să îmi găsesc un loc de muncă, de pe urma căruia să-mi întreţin viaţa proprie şi a familiei mele. Doamne, ştii necazurile şi lipsurile care mă împresoară.

Fie-Ţi milă de mine şi trimite-mi degrab ajutorul Tău. Îndrumă-mă spre locuri potrivite şi spre oameni de nădejde. Milostive, Doamne,

Cel ce îndreptezi paşii omului în această viaţă, caută cu iubire Părinteasca spre mine, care-Ţi cer ajutorul Tău, şi binecuvântează-mi cu har buna mea voire. În îndeplinirea voinţei mele de a-mi găsi un loc stabil de muncă, te rog cu stăruinţă, Doamne, trimite-mi înger luminat, care să mă povăţuiască spre oameni de nădejde şi spre tot lucrul bun, să mă izbăvească de vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, de oamenii răi şi vicleni, de orice întâmplare rea. Ca împlinindu-mi-se cu binecuvântarea Ta, Doamne, cererea mea, şi având de la Tine dar de sănătate, de putere de muncă şi de bună sporire, să-mi împlinesc temeinic munca mea, preamărind puterea şi mila Ta.

Că Tu eşti Chivernisitorul vieţii noastre şi Cel ce toate le rânduieşti spre folosul nostru şi Ţie-Ţi mulţumim, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin!’

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img