joi, 18 aprilie, 2024

Artesana investeste 5 milioane de euro pentru construirea unei noi fabrici in Tecuci

Distribuie:

Publicat:

 

Producătorul de lactate artizanale Artesana investeşte 5 milioane de euro pentru construirea unei noi fabrici în Tecuci care va tripla producţia de lactate a companiei, începând cu luna aprilie 2022, se arată într-un comunicat al companiei.

“Investiţia totală în noua fabrică de producţie se ridică la peste 5 milioane de euro şi a fost posibilă prin susţinerea companiei de private equity, Roca Investments, printr-o finanţare bancară şi prin grantul nerambursabil obţinut prin schema de ajutor de stat nr. 807/ 2014, în valoare de aproximativ 2,3 milioane euro”, anunţă compania, potrivit news.ro.

În obţinerea grantului nerambursabil, Artesana a colaborat cu echipa Noerr, specializată în consultanţă pentru obţinerea de ajutoare de stat, iar termenul scurs din momentul depunerii aplicaţiei şi până la decizia de aprobare a fost de aproximativ 6 luni.

Noua fabrică Artesana va fi construită lângă cea existentă şi va avea o suprafaţă totală de 3.100 mp, din care suprafaţa de producţie va ocupa circa 2.350 mp şi va asigura o capacitate suplimentară de producţie de aproximativ 40 tone de lapte pe zi, de trei ori mai mult faţă de producţia actuală.

Astfel, numărul total al angajaţilor Artesana va creşte până la aproximativ 100 de persoane, în acelaşi ritm cu creşterea graduală a producţiei estimată să ajungă la capacitate maximă la finalul anului 2022.

”Construcţia noii fabrici reprezintă un moment extrem de important, care marchează o nouă etapă în dezvoltarea Artesana. În ultimii ani, am simţit o creştere a interesului consumatorilor pentru produsele lactate premium şi ne doream să putem răspunde cererii tot mai mari din piaţă. Extinderea capacităţii de producţie exista în planurile noastre de dezvoltare încă de acum 3 ani. Credem însă că acum este momentul pentru această investiţie, beneficiind de oportunitatea grantului nearmbursabil şi bazându-ne pe parteneriatul solid cu Roca Investments alături de care putem să accelerăm scalarea companiei şi să amplificăm potenţialul brandului nostru”, a declarat co-fondatorul Artesana, Daniel Donici.

Pe lângă zona de producţie, noua construcţie a fost proiectată să încorporeze spaţii extinse de birouri, mai multe săli de întâlniri şi de evenimente, precum şi un mini-atelier artizanal destinat activităţilor de team building unde grupurile de participanţi vor învăţa să producă lactate artizanale, sub îndrumarea specialiştilor Artesana.

Artesana a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 3,7 milioane de euro, în creştere cu 21% faţă de anul anterior, şi şi-a extins distribuţia în peste 700 de magazine din retailul modern, precum şi în lanţuri locale şi băcănii specializate.

Noua fabrică de producţie Artesana face parte din planul de dezvoltare al companiei pentru următorii 5 ani, care mai cuprinde diversificarea portofoliului de produse şi deschiderea către pieţe externe de desfacere.

Artesana este cel mai mare producător de lactate artizanale şi unicul producător de lactate integrale şi neomogenizate din România cu sediul în oraşul Tecuci, judeţul Galaţi. Fondatorii Companiei, Alina şi Daniel Donici, au deschis prima fabrică de producţie în luna august 2012 cu o investiţie iniţială de aproximativ 750.000 euro folosiţi pentru cumpărarea terenului, a echipamentelor şi pentru reconstruirea şi amenajarea clădirii existente. În decembrie 2020, Roca Investments, a intrat în acţionariatul Artesana prin achiziţia unui pachet de 20% de acţiuni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img