marți, 16 aprilie, 2024

Asa arata acum Gabriela, romanca vanduta de Nicolae Ceausescu unui rege canibal din Africa?

Distribuie:

Publicat:

ean-Bedel Bokassa a fost presedintele Republicii Centrafricane, un personaj extremd de controversat si care a ajuns in anul 1973 sa se imprieteneasca cu dictatorul Nicolae Ceausescu.

In timpul unei vizite in Romania, regele african, despre care se spuna ca isi omoara inamicii, iar apoi ii mananca, a marturisit ca s-a indragostit de o frumoasa romanca.

El o intalnise prima oara la Bangui, capitala Republicii Centrafricane, unde a fost trimisa ca traducatoare de limba franceza sa insoteasca un ansamblu folcloric. Gabriela Dramba a fost cea care i-a furat inima regelui, iar acesta nu a mai putut sa plece inapoi la palatul lui din Africa, fara frumoasa romanca.

Jean-Bedel Bokassa i-a propus atunci lui Ceausescu 10% din productia de diamante a Africii, in schimbul Gabrielei. Securitatea a fortat-o, in aceste conditii, pe romanca, sa se marite cu regele african.

Dictatorul a iubit-o pe Gabriela si i-a construit chiar si un palat, inconjurat de un lac populat de crocodili.

„Aveam maimute, multe animale exotice la palat. Erau tinute in tarcuri. Sotul meu s-a purtat foarte frumos. N-a ridicat niciodata mana la mine, nu m-a jignit…", povestea Gabriela, potrivit ceausescunicolae.wordpress.com.

Cu toate astea, romanca nu l-a putut iubi, mai ales ca era extrem de gelos.

"Imi doream sa mor. Atunci i-am spus ca vreau sa ma intorc in tara, la familia mea. De teama unui scandal diplomatic, el a acceptat cu greu sa divortam. Urma sa fie incoronat imparat si nu avea nevoie de scandal!”.

Cat despre zvonurile din jurul fostului ei sot, Gabriela a negat faptul ca acesta ar fi fost canibal.

"Este o minciuna ca omora barbati pentru ca as fi avut vreo legatura neprincipiala cu ei. E ca si minciunile care s-au tot vehiculat despre fostul meu sot, cum ca acesta era canibal. Felul lui de mancare preferat era vita cu legume africane. Nu manca oameni!”, a continuat fosta doamna Bokassa.

Jean-Bedel Bokassa a avut 18 neveste si 39 de copii legitimi. Printre sotiile sale s-a numarat si romanca Gabriela Dramba.

Casatoria a avut loc in aprilie 1975, Gabriela devenind astfel cea de-a 12-a sotie a dictatorului. Impreuna, au avut o fetita, pe Anne, alintata Titina, pe care Bokassa o adora. Gabriela locuieste acum la Bucuresti, unde are afaceri imobiliare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img