sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Asaltul lui Victor Ponta: Carapacea PSD rezista in Senat / SURSE

Distribuie:

Publicat:

Injecția de parlamentari PSD în partidul fostului premier Victor Ponta a ocolit Senatul până în prezent. Explicația membrilor cu vechime în grup este disciplina superioară, chiar dacă mai mulți senatori sunt nemulțumiți de calea „execuțiilor” pe care a luat-o partidul, au spus surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Față de 16 deputați PSD care au migrat la Pro România, scurgerile din Senat au fost mai reduse: Adrian Țuțuianu a sărit în barca lui Victor Ponta după ce a fost exclus din PSD, iar senatorul de Ilfov, Daniel Botnariu, a demisionat din PSD în semn de „solidaritate” față de Gabriela Firea.

„Disidentul” Paul Stănescu a lăsat să se înțeleagă că negociază o plecare din PSD dar senatorul rămâne în partid.

„Trăim în bula noastră. Fiind mai puțini ca deputații, suntem mai uniți. Au mai fost încercări și presiuni mult mai mari decât acum, inclusiv să-l dăm jos pe Tăriceanu, legislatura trecută, și grupul a rămas unit. Noi suntem mai disciplinați. Nu văd și alți colegi să plece, chiar dacă avem fiecare nemulțumirile noastre. Ne ajută și majoritatea confortabilă în condițiile în care avem 8 miniștri care vin mai rar”, a spus un senator PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Potrivit surselor noastre, senatorii Ion Rotaru, Titus Corlățean, Ioan Vulpescu și Lucian Romașcanu trec în grupul PSD printre cei care și-au exprimat îngrijorări cu privire la evoluția partidului din ultima perioadă. Ultimii doi au fost miniștri în cabinetele PSD de după 2017.

„Nu ne face bine că apelăm mereu la forță și ne pleacă membri cu experiență. Conducerea ar trebui să schimbe strategia, să nu dăm apă la moară unei alternative la PSD. Puțin mai mult respect și răbdare în partid ar face minuni. PSD e un partid mare și rolul liderilor e să ne strângă pe toți în jurul mesei”, ne-a declarat un alt senator PSD.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img