marți, 19 martie, 2024

ASF a demarat procesul de desemnare a trei membri pentru CA al Fondului de Garantare a Asiguratilor

Distribuie:

Publicat:

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat, miercuri, începerea procesului de desemnare a unui număr de trei membri ai Consiliului de Administraţie al Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA), numiţi de către Autoritate, şi ale căror mandate vor expira la data de 20 august 2020, informează ASF potrivit Agerpres.

Conform prevederilor articolului 20 din Legea nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, membrii Consiliului de Administraţie al Fondului trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fie absolvenţi de studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau cu studii universitare de scurtă durată cu diplomă de licenţă şi master în domeniul economic sau juridic; să aibă o bună reputaţie şi onorabilitate; să aibă experienţă profesională dovedită în domeniul financiar sau în cel de activitate de reglementare/supraveghere bănci, finanţe şi asigurări de minimum 8 ani.

Persoanele interesate de ocuparea unei astfel de poziţii îşi pot depune dosarul de candidatură până la data de 20.08.2020, inclusiv, la adresa de email: candidati-fga@asfromania.ro.

Potrivit articolului 21 alin. (1) din Legea nr. 213/2015, membrii Consiliului de Administraţie al Fondului: nu pot fi soţi, rude sau afini până la gradul al doilea între ei; nu pot să deţină în cadrul unui asigurător calitatea de angajat sau director, membru al consiliului de administraţie, al consiliului de supraveghere ori directoratului, după caz; nu pot fi senatori, deputaţi, membri ai Guvernului sau să deţină funcţii de conducere în cadrul vreunui partid politic ori organizaţie politică pe perioada exercitării mandatului; trebuie să nu aibă cazier judiciar; trebuie să nu aibă înscrise în cazierul fiscal sancţiuni prevăzute de lege.

Potrivit legii, Consiliul de Administraţie al Fondului de Garantare a Asiguraţilor este format din cinci membri, dintre care doi sunt desemnaţi de Ministerul Finanţelor Publice, iar trei de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, dintre care este ales şi Preşedintele Consiliului de Administraţie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img