miercuri, 24 aprilie, 2024

„ ASFALT TANGO” LA BARLAD

Distribuie:

Publicat:

In cel mai scurt timp in orasul Barlad va incepe marea asfaltare. Lucrul acesta se va intampla daca ,joi , consilierii locali vor fi de acord cu proiectul initiat de primarul Boros. Astfel, in luna Februarie autoritatea locala a  alocat  celor de la „Reiser” SA, suma de 6.838.000 de lei. din care, 3.250.000 de lei au fost oferiti pentru  „reparatii strazi prin plombari cu mixturi asfaltice”. 

Acum insa  edilul sef vrea sa modifice avel program si sa aloce inca  200.000 de lei. Motivul ? introducerea unor alei si strazi mai mici pe lista celor ce vor fi asfaltate ori balastate, intrucat acestea nu au fost prinse in acel program de asfaltare.

„Avand in vedere ca strada Martac a fost modernizata prin proiectul «Strazi: Deal II, Tuguiata II, Bariera Puiesti, Complex Scolar, Trestiana, Extindere Complex Scolar», realizat cu fonduri europene, iar strada Marin Lucian a fost modernizata cu fonduri din bugetul local, aleea de legatura dintre cele doua strazi, situata in partea de nord a cartierului Bariera Puiesti, nefiind prinsa in niciun program de reabilitare sau modernizare, este in prezent impracticabila si exista riscul distrugerii prin infiltratii a stratului de asfalt din aval, in conditiile scurgerii apei pluviale din amonte. In acest sens, propunem introducerea in «Programul de reparatii si intretinere strazi – anul 2017» a aleii de legatura dintre strazile Martac si Marin Lucian, din cartierul Bariera Puiesti, cu o suprafata de aproximativ 385 de metri patrati. De asemenea, la sesizarea unor agenti economici care au puncte de lucru la caparul de est al strazii Alexandru Vlahuta, din cartierul Podeni, cu privire la starea impracticabila a unui tronson de drum din pamant cu o suprafata de circa 300 de metri patrati, propunem prinderea acestuia in programul de reparatii prin efectuarea lucrarii de reprofilare si balastare strazi”, se arata in expunerea de motive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img