vineri, 29 martie, 2024

Asistatii sociali din Negresti vor rabda de foame

Distribuie:

Publicat:

Cel mai sarac oras din judetul Vaslui, Negresti, a pierdut de mai bine de 7 ani cantina de ajutor social, locul unde 150 de familii nevoiase primeau hrana zilnic.

Si in acest an, de sarbatori, saracii Negrestiului nu vor beneficia de alimente sau de o masa calda.
De partea cealalta, autoritatile ridica din umeri si spun ca nu sunt posibilitati pentru redeschiderea cantinei.

Desi s-au facut investitii majore pentru ea, s-au cumparat mese, scaune, tacamuri si toate celelalte lucruri, Primaria Negresti a comentat ca nu mai are cu ce cumpara mancare si astfel, au decis sa o inchida.

Edilul Negrestiului spune ca necesarul pentru hrana celor 150 de persoane este de 15.000 de lei pe luna, bani pe care institutia pe care o conduce nu ii detine. Desi au incercat de la un an la altul sa o redeschida, fondurile disponibile s-au dus la achitarea datoriilor curente, la salarii sau la caldura pentru scoli. Doar un sponsor ar putea redeschide Cantina din Negresti.

Aproximativ 10.000 de locuitori sunt in Negresti, 750 dintre ei fiind someri in plata, 3.000 pensionari iar alte cateva sute stau acasa fara a avea un venit.

Aproape 180 de dosare sunt la ajutor social, cu 500 de persoane si alti 1.000 de copii ce ar putea avea nevoie de o masa calda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img