sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Asistenta sociala din Vaslui are datorii de aproape cinci milioane de lei

Distribuie:

Publicat:

Toate cele 40 de centre de asistenta sociale din judet au fost anuntate ca trebuie sa faca economii drastice. Ca sa nu inchida caminele si sa nu reduca personalul, institutia decis sa nu mai achite facturile.

In contul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului mai sunt bani doar pentru salarii, dar nu pana la sfarsitul anului. Angajatii institutiei au inceput sa faca economii la consumabile si materiale.

Soarta a 2.500 de copii orfani si batrani din centrele de ingrijire este in mainile angajatilor Directiei de Asistenta Sociala. Ca sa nu inchida caminele si sa nu reduca personalul, institutia nu mai achita facturile. Directia are nevoie de 3,5 milioane de lei pe luna pentru a functiona. Din aceasta suma, doua milioane de lei reprezinta bugetul pentru salarii. Ionel Armeanu, directorul institutiei a decalarat ca in prezent datoriile sunt de aproape 5 milioane de lei. Finantarea de anul acesta pentru Directia de Asistenta Sociala a fost de aproximativ 120 de milioane de lei, din care doar un sfert de la bugetul Consiliului Judetean. Diferenta a venit de la Ministerul de Finante. Autoritatile judetene spun ca nu isi permit sa aloce fonduri suplimentare si ca acestea ar trebui sa vina tot din partea Executivului. Institutia mai are nevoie de cel putin 20 de milioane de lei pentru a functiona pana la sfarsitul anului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img