News Flash:

ASOCIATIA “ MYOSOTIS” IȘI VA PUTEA FACE TREABA SI IN 2018.

2 Februarie 2018
1931 Vizualizari | 0 Comentarii
Image 12 1

Cu siguranța nu exista barladean care sa nu fi aflat de existenta asociației “ Myosotis”, unul  dintre cele mai vechi ONG-URI implicate activ in viata sociala a comunității. Infiintata de o englezoaica cu suflet mare , aceasta a vrut sa demonstreze ca dacă pui suflet in ceea ce faci rezultatele nu vor întârzia sa apara.

“ Casa Esme”, “ Centrul de Sănătate”, “ Casa cu trandafiri” sunt doar câteva locații in care multi concetățeni si-au găsit alinare, au fost consiliați si ajutați. Numai ca anul trecut nu a fost unul prolific material si exista posibilitatea ca lacătul sa fie pus pe aceste clădiri dar si in sufletele beneficiarilor. Au cerut ajutorul autoritatii locale si au fost ajutați, de fapt aceștia au continuat sa ii ajute pe cei aflați in nevoi.

Așa au aflat si consilierii locali ce se întâmpla acolo iar după vizita efectuată nu su avut decât cuvinte de lauda la adresa acestor oameni cu suflet mare.

Săptămana aceasta Myosotis a primit, din nou, gura de oxigen materială.

Direcția de Asistență Socială vine în întâmpinarea nevoilor sociale ale tuturor categoriilor de beneficiari prin măsuri de protecție și asistență socială menite să conducă la îmbunătățirea condițiilor de viață și reducerea riscului persoanelor expuse fenomenului de marginalizare și excluziune socială. În 2017, Asociației «Myosotis» i-a fost acordată subvenția de 7.000 de lei/lună de la bugetul local, motiv pentru care activitatea i-a fost atent monitorizată de către Direcția de Asistență Socială. Suma a fost folosită pentru cheltuieli cu hrana persoanelor asistate, salariile, iluminatul, materialele sanitare și didactice folosite, precum și cu cheltuielile cu carburanți și lubrifianți. În vederea continuării activităților, considerăm oportună menținerea subvenției de 7.000 de lei/lună pentru cei 40 de beneficiari. Toate activitățile desfășurate se realizează în conformitate cu planul anual de activități pentru cei 40 de beneficiari pentru care se solicită subvenția și au în vedere obiectivele propuse în planurile personalizate și activitățile de abilitare/reabilitare susținute în 2017 pentru fiecare dintre beneficiari. Pentru a veni în sprijinul asociațiilor și fundațiilor de acest profil, autoritatea publică locală trebuie să intervină în susținerea activității lor. Cu o alocare minimă de fonduri de la bugetul local se poate susține desfășurarea și, ceea ce este mai important, continuarea desfășurării activităților asociațiilor și fundațiilor cu un rol important în asistența socială”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul Dumitru Boroș.

Fără a sta pe gânduri alesii barladeni au votat la unison acest proiect , in felul acesta recunoscându-I meritele lui Carol Daniel,  englezoaica îndrăgostită  de Barlad.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1509 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048933 (s)