News Flash:

Asociatia Pro Infrastructura acuza durata mare a organizarii licitatiilor - CNAIR a avut nevoie de aproape doi ani pentru o licitatie..si nu s-a terminat

18 Ianuarie 2019
528 Vizualizari | 0 Comentarii
media 150528181245410600

Asociaţia Pro Infrastructură susţine, joi, într-o postare pe Facebook, că licitaţia demarată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru nodurile rutiere de la Berceni şi Olteniţa nu este finalizată după un an şi opt luni. ”Între timp, şoferii pierd ore întregi şi nervi în trafic, bară la bară în ambuteiaje permanente. Mai grav, îşi riscă viaţa în intersecţii la nivel depăşite moral şi tehnic”, au transmis reprezentanţii asociaiei, potrivit news.ro.

”Un an şi 8 luni... şi NU s-a terminat! De-atât are nevoie Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să deruleze o licitaţie banală pentru nodurile rutiere de la Berceni (DJ401) şi Olteniţa (DN4) pe RNCB, Ruşinea Naţională "Centura" Bucureşti. Vorbim de două giratorii suspendate şi extinderea DNCB la patru benzi pe doar 6,1 km”, scriu reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură pe Facebook.

Potrivit acestora, licitaţia a fost lansată în 17.05.2017, iar ofertele au fost depuse pe 31.08.2017.

”La pasajul Olteniţa încă nu avem desemnat un câştigător. Incredibil, dar adevărat: CNAIR se CHINUIE de aproape un an şi 5 luni să evalueze 6 oferte obosite! Următorul termen: 15.02.2019”, mai scriu cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

Aceştia precizează că Pasajul Berceni a fost adjudecat în 08.05.2018 de către asocierea Trameco-Vahostav-Erbaşu.

”Au fost contestaţii, dar s-au rezolvat. Ce face CNAIR? Nimic, nu s-a semnat contractul... la mai bine de 8 luni de la anunţarea câştigătorului! În decembrie 2018 a fost adoptată şi HG de modificare a indicatorilor tehnico-economici, ţap ispăşitor invocat de CNAIR. Dar tot nimic, mai aşteptăm! Între timp, şoferii pierd ore întregi şi nervi în trafic, bară la bară în ambuteiaje permanente. Mai grav, îşi riscă viaţa în intersecţii la nivel depăşite moral şi tehnic. Incompetenţă crasă? Nepăsare dezarmantă? Iresponsabilitate cât cuprinde? Totul e posibil când vorbim de CNAIR!”, îşi încheie mesajul Asociaţia Pro Infrastructură.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018308 (s)