joi, 28 martie, 2024

ASTAZI incepe exercitiul de testare a sirenelor de alarmare in caz de dezastru

Distribuie:

Publicat:

IGSU desfasora, incepand de marti, un exercitiu la nivel national pentru testarea si verificarea echipamentelor din componenta sistemului de avertizare. Locuitorii Capitalei si cei din judetele tarii vor auzi sirenele in intervalul orar 10.00-15.00.
“Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) va desfasura un amplu exercitiu, la nivel national, pentru testarea si verificarea unor echipamente din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila – PROCIV 2017. In perioada 18-21 aprilie, in localitati din tara va fi declansat mecanismul de instiintare a autoritatilor privind iminenta producerii unor evenimente deosebite si vor fi actionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populatiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice”, se arata intr-un comunicat de presa al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).
Simularile vor incepe marti, iar timp de patru zile vor fi verificate atat fluxurile de transmitere a mesajelor de instiintare catre autoritati, cat si modul de functionare a mijloacelor de alarmare a populatiei (sirene) existente la nivelul comunitatilor. Locuitorii Capitalei si cei din judetele tarii vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a cate 16 secunde fiecare, in intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, vor fi testate si echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocala catre populatie.
IGSU le recomanda cetatenilor sa ramana calmi si sa urmareasca informarile inspectoratelor pentru situatii de urgenta. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCITIU”. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img