News Flash:

Astazi sarbatorim Ziua Politiei de Frontiera-FOTO

24 Iulie 2014
2393 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Iasi au participat astazi la sedintele festive ocazionate de cei 150 de ani de existenta institutionala, organizate la sediile structurilor din cele cinci judete - Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si Braila. Semnarea la 24 iulie 1864, de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza a decretului prin care se realiza unirea corpurilor graniceresti din Tara Romaneasca si Moldova, a devenit un moment istoric important pentru Politia de Frontiera, fiind data de recunoastere a identitatii institutionale si de asemenea temelia organizarii moderne de astazi, care functioneaza la standarde europene. Pentru a sarbatori aceasta zi de o importanta deosebita pentru fiecare politist de frontiera, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a fost organizata o suita de activitati.

In perioada 4 -23 iulie, atat la nivel central, cat si la structurile subordonate, au fost organizate diferite competitii sportive, la care au participat politisti de frontiera dar si reprezentantii institutiilor cu care lucratorii nostri coopereaza. Din aceste activitati dedicate Zilei de 24 Iulie, nu puteau lipsi copiii - comorile cele mai de pret ale politistilor de frontiera. Astfel pentru micuti a fost organizat in ziua de 20 iulie, in Parcul Expozitiei Iasi, Crosul Copiilor. Pentru ca ei sunt cei care fac bucurii parintilor in fiecare secunda, a fost randul politistilor de frontiera sa le aduca zambetul  pe fata. La finalul competitiei au fost prezentate exercitii demonstrative privind dresajul cainilor de serviciu, micutii fiind fascinati de prestatiile "politistilor patrupezi".

Activitatile dedicate Zilei de 24 Iulie - Ziua Politiei de Frontiera, nu se puteau incheia altfel decat cu sedinte festive, organizate la nivelul fiecarei structuri. Evenimentul a debutat cu transmiterea mesajelor de felicitare adresate politistilor de frontiera si a continuat cu citirea ordinelor de avansare in gradul profesional urmator pentru 602 politisti de frontiera ieseni, astfel: inaintea indeplinirii stagiului minim in grad, pentru merite exceptionale in atingerea unor obiective deosebite in activitate - 15 ofiteri si  35 agenti, la termen - 48 ofiteri si 504 agenti. Totodata, au fost inmanate Diplome de merit politistilor de frontiera pentru recunoasterea rezultatelor foarte bune obtinute in activitatea desfasurata in cursul ultimului an si diplome de excelenta membrilor Consiliilor departamentale ale C.N.P., Birourilor teritoriale ale organizatiilor sindicale si ale Asociatiilor sportive.

Au mai fost inmanate diplome pentru aportul adus in antrenamentul canilor de serviciu si in promovarea imaginii publice a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi conductorilor caini de serviciu. Nu in ultimul rand, au fost inmanate plachete ofiterului si agentului care au fost desemnati "Politistii anului". De asemenea au fost recompensati si 22 de politisti de frontiera care au obtinut rezultate pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tutun. In acelasi cadru festiv castigatorii tuturor competitiilor organizate cu prilejul Zilei de 24 Iulie au fost premiati, primind cupe, medalii si diplome.

"Conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi ureaza tuturor politistilor de frontiera cele mai sincere urari de sanatate, curaj si perseverenta in greaua dar nobila munca de zi cu zi, multe impliniri atat pe plan profesional cat si personal! Fie ca sperantele si nazuintele sa aiba o implinire totala, o realizare desavarsita si rodnica pentru siguranta intregii societati ! La multi ani!", spun reprezentantii ITPF Iasi.

Galerie Foto

ptf2
itpf
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1471 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033518 (s)