vineri, 29 martie, 2024

Atac in centrul Londrei: O persoana a murit,iar alte cinci sunt ranite

Distribuie:

Publicat:

O femeie a fost ucisa si alte cinci persoane au fost ranite intr-un atac produs miercuri noaptea, in Piata Russell din centrul Londrei. Potrivit politiei locale, atacatorul, un tanar de 19 ani, a injunghiat victimele cu un cutit. Forte de ordine inarmate patruleaza in capitala Marii Britanii.

Scotland Yard investigheaza cazul, in paralel cu ancheta deschisa de politie. Nu este exclusa varianta unui atac terorist, dar sanatatea mintala ar putea fi un “factor semnificativ” in acest caz, informeaza The Guardian.

Politia metropolitana din Londra a primit un apel miercuri, la ora locala 22.33 ora locala, in care se anunta ca un barbat inarmat cu un cutit a injunghiat mai multe persoane in Piata Russel. Politistii au ajuns la fata locului insotiti de serviciul de ambulanta si au gasit sase raniti.

Zona in care a avut loc atacul se afla in imediata apropiere a renumitului British Musem, fiind intesata de hoteluri si restaurante foarte cautate de turisti.

O femeie, in varsta de 60 de ani, a murit la scurt timp dupa ce a primit ingrijiri medicale la fa’a locului, iar celelalte victime, doua femei si trei barbati au fost transportate la spital.

Un individ in varsta de 19 ani a fost arestat de minute dupa ce politia a sosit la fata locului. Potrivit unui raport ofial, citat de jurnalistii britanici, barbatul a fost prins, la ora 22.39, politistii folosind o arma cu socuri electrice pentru imobilizarea sa.

“Una din posibilitatile investigate este terorismul”, se mai arata in raportul politistilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img