joi, 28 martie, 2024

Atacantul echipei Manchester City, Raheem Sterling, vrea sanctiuni mai dure pentru rasism: ‘Trebuie sa punem la punct’

Distribuie:

Publicat:

Atacantul echipei Manchester City, Raheem Sterling, a declarat, într-un interviu pentru Sky Sports, că ar trebui să existe sancţiuni mai dure pentru cazurile de rasism, astfel încât această problemă să fie eliminată din fotbal, relatează News.ro.

"Avem oportunitatea şi şansa să facem ceva nu doar pentru acum, ci pentru ca, peste zece ani, jucătorii să ştie că atunci când intră pe teren astfel de lucruri nu se pot întâmpla. Asta trebuie să punem la punct. Ceva să îi facă pe oameni să se gândească de mai multe ori”, a spus Sterling.

El a precizat că respectă ceea ce se încearcă prin campaniile antirasism actuale, însă trebuie să se facă mai mult. “Zilele trecute, Premier League a încurajat să se posteze acel “blackout”. OK, a ajuns în social media. Oamenii îl pot vedea, Dar care este rezultatul? Este o campanie de trei zile şi ori totul se uită ori alegem să facem ceva pentru viitor. Asta i-ar plăcea fiecărui jucător care s-a aflat în această situaţie, să se facă mai mult. Nu cred că postările de pe reţelele de socializare şo tricourile aduc rezultate. Nu vor schimba nimic”, a adăugat jucătorul.

În ultima perioadă, s-au semnalat mai multe incidente rasiste la meciuri de fotbal din Europa, ceea ce a atras reacţii în special din Marea Britanie. Săptămâna trecută, jucătorii profesionişti din Anglia şi din Ţara Galilor au fost îndemnaţi să boicoteze timp de 24 de ore social media, în semn de protest faţă de felul în care reţelele de socializare şi autorităţile din fotbal răspund rasismului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img