sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Atacul de cord poate fi prevenit: Pașii pe care trebuie să îi urmezi

Distribuie:

Publicat:

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în lume. In Statele Unite, de exemplu, aproximativ 659.000 de decese survin anual din pricina unor afecțiuni legate de inimă, inclusiv infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Care sunt persoanele cu risc crescut de atac de cord
Din păcate, anumiți factori de risc pentru atacul de cord nu pot fi modificați. De exemplu, riscul de atac de cord crește odată cu vârsta. Potrivit Asociației Americane de Inimă (AHA), majoritatea persoanelor care mor în urma unui atac de cord au 65 de ani sau mai mult.

În plus, persoanele care au antecedente familiale de boli de inimă sunt mai susceptibile să le dezvolte și ei.

Genul este, de asemenea, un factor de risc. Bărbații au un risc mai mare de atac de cord decât femeile și, de asemenea, tind să aibă atacuri de cord mai devreme în viață. Cu toate acestea, femeile au un risc mai mare de a muri în urma unui atac de cord, raportează AHA, mai ales daca prezinta factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială, obezitatea și diabetul.

Există, de asemenea, factori de risc modificabili, cum ar fi fumatul, hipertensiunea arterială, nivelul ridicat de colesterol și supraponderalitatea sau obezitatea, care pot face o mare diferență în riscul de boli de inimă. Vestea bună este că reducerea acestor riscuri majore pentru boli de inimă poate ajuta la prevenirea viitoarelor atacuri de cord, potrivit doc.ro.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img