joi, 28 martie, 2024

Atacul de inima, depistat printr-un simplu test de sange

Distribuie:

Publicat:

Durerea ascutita si care apare brusc in zona inimii poate sa sperie pe oricine. Insa, nu orice durere de acest tip are legatura cu atacul de inima, astfel ca cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh au dezvoltat un simplu test de sange care arata clar riscul de a face sau nu un atac de inima, scrie evz.ro, care citeaza publicatia The Telegraph.

Astfel ca acest test va ajuta medicii sa diferentieze clar intre persoanele care ajung la camera de urgenta si sa se ocupe in special de cei care au un risc mare de a suferi un atac de inima. Cu ajutorul unui test de sange se masoara nivelul proteinei numita troponina. Daca nivelul acestei proteine este scazut, atunci riscul de a face atac de inima este unul foarte scazut, sustin cercetatorii.

Pana in prezent, testele necesare pe care medicii le faceau persoanelor care acuzau dureri in piept necesitau si pana la 24 de ore pentru a obtine un rezultat concludent. In general acestea puteau doar sa releve faptul ca persoana respectiva a suferit un atac de inima, nicidecum sa prevada ca se va intampla acest lucru.

Sunt necesare si alte cercetari mai detaliate despre acest test, insa cercetatorii spera ca aceasta analiza sa intre in practica medicala cat mai curand. “Este important pentru medicina ca sa existe un test eficient care sa puna un diagnostic rapid pentru persoanele care ajung la urgenta cu dureri in piept. Astfel se poate constata rapid daca aceste dureri sunt cauzate intr-adevar de un atac de inima. Vrem sa ne asiguram ca nu ratam niciun atac de inima, insa este la fel de important ca pacientul sa nu suporte tot felul de analize inutile si sa fie nevoit sa petreaca mult timp in spital, atunci cand nu este cazul”, explica profesorul Jeremy Pearson de la British Heart Foundation.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img