joi, 28 martie, 2024

ATENȚIE! Aceste alimente sunt INTERZISE când ai laringită

Distribuie:

Publicat:

Laringita este o afecțiune care presupune inflamația mucoasei laringelui și se manifestă prin tuse, răgușeală și o stare generală de disconfort. Principalii factori declanșatori sunt suprasolicitarea sau iritarea corzilor vocale în urma consumului de alimente și băuturi reci, infecția tractului respirator superior, alergiile sau refluxul gastro-esofagian.

Deși, de obicei, laringita trece de la sine în maximum 2 săptămâni, ea se poate croniciza și persista timp îndelungat. Odată cronicizată, riscul reapariției este mai mare, potrivit doc.ro.

Este important de reținut faptul că laringita la copii se poate manifesta mai violent, cu stare de febră acută (peste 38 de grade Celsius), lipsa poftei de mâncare și probleme de respirație.
Pentru a evita neplăcerile produse de laringită, sau, cel puțin, ameliora starea de disconfort, putem elimina o serie de alimente pe durata bolii, dar și consuma mai mult din cele benefice.

Alimente interzise pe durata laringitei

Deoarece, în timpul laringitei, corzile vocale sunt mai sensibile, este foarte important să evităm condimentele și alimentele condimentate. Prin urmare, dacă o ceașcă de vin fiert ni se pare o alegere inspirată la răceală, în cazul laringitei este foarte posibil ca scorțișoara, cuișoarele și piperul să ne înrăutățească starea și să ne facă să tușim mai mult.

Alături de condimente se află și nucile, fisticul, migdalele și semințele uscate, care pot lăsa microparticule iritante pe interiorul gâtului, declanșând, astfel, tusea.
Tot pe lista neagră se regăsesc băuturile carbogazoase, alcoolul și cafeaua, care deshidratează organismul, ceea ce încetinește procesul de vindecare.
Nu în ultimul rând este important să evităm băuturile fierbinți și băuturile reci; ambele pot surescita tusea și produce noi iritații laringiene.

Alimente indicate pe durata laringitei

Pentru început, trebuie să știm că un corp hidratat luptă mai bine împotriva infecției. Așadar, în această perioadă, este indicat să ne hidratăm constant cu băuturi călduțe. Cele mai potrivite băuturi pentru ameliorarea laringitei sunt ceaiurile antiinflamatoare și antiseptice, precum ceaiul de flori de mușețel, de cimbru sau cimbrișor. Supa clară de pui este, din nou, un remediu eficient, consumată cu înghițituri mici și dese.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img