vineri, 29 martie, 2024

Atenție, există motive întemeiate pentru a nu usca rufele pe calorifer! La ce pericole te expui

Distribuie:

Publicat:

În sezonul rece, mulți oameni recurg la o modalitate atât de tentantă de a usca lucrurile spălate, așezându-le pe un calorifer. Într-adevăr, acestea se vor usca pe balcon foarte mult timp și nu toată lumea are un uscător (este scump, ocupă spațiu și consumă energie electrică). Dar această tactică eșuează uneori. Ce să faci și de ce este imposibil să usuci lucrurile pe calorifer?

Motive pentru care nu poți usca hainele pe calorifer

Principalul motiv pentru care caloriferele de încălzire nu pot fi folosite pentru uscarea prosoapelor, blugilor și puloverelor este reprezentat de consecințele negative pentru microclimatul din casă. Dacă puneți hainele ude pe caloriferele fierbinți, atunci va avea loc o evaporare constantă a umidității. Iar acest lucru, la rândul său, va crește nivelul de umiditate din cameră și din casă în ansamblu.

Prima manifestare va fi un miros neplăcut, ca și cum ceva a fost umezit.

Cel mai enervant lucru este că „parfumul” va pătrunde chiar în hainele pe care ați vrut să le purtați cât mai repede.

Dar cea mai periculosă este apariția ciupercilor de mucegai pe pereți și pe tavan

Aerul cald și umed este exact ceea ce au nevoie pentru a se înmulți. Într-o cameră cu ciuperci, o persoană începe să tușească, dezvoltă simptome alergice și alte simptome neplăcute.

Deci, uscarea lucrurilor pe calorifer este cu adevărat periculoasă pentru sănătate. Situația va fi și mai gravă dacă puneți hainele ude pe suprafața radiatorului în două straturi.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img