vineri, 26 aprilie, 2024

Atenție la iritația penisului – Cum se manifestă și ce o cauzează

Distribuie:

Publicat:

Iritația penisului este o problemă neplăcută, însă extrem de frecventă, caracterizată de mâncărimi, inflamație și roșeață în zona inghinală. Această neplăcere poate apărea din mai multe cauze, cum ar fi o reacție alergică, o boală cu transmitere sexuală sau o altă afecțiune.

În funcție de factorul determinant al iritației, pot apărea pete roșii sau albe în zona inghinală, inflamația prepuțului, mâncărimi și dureri. Pentru a afla cauza precisă și pentru a primi un tratament adecvat se recomandă un consult medical.

Cauzele iritației penisului

Iritația penisului poate apărea din motive mai puțin îngrijorătoare, precum fricțiunea, o reacție alergică sau o eczemă, dar poate avea și cauze mai grave, care trebuie tratate cu maximă seriozitate, precum bolile cu transmitere sexuală, potrivit doc.ro.

Psoriazisul inversat

Deși psoriazisul poate fi observat mai ales la nivelul scalpului și al mâinilor, există și o formă a bolii numită psoriazis inversat, care poate să apară în zona inghinală, axilară, sub sâni și, în general, în zone în care pielea face pliuri, ceea ce duce la iritații severe. Este mai frecvent la persoanele supraponderale.

Psoriazisul invers este cel mai frecvent tip de psoriazis care afectează zona inghinală și genitală. Acesta se caracterizează prin pete netede, uscate, roșii sau violete pe piele. Psoriazisul invers este adesea mai dureros decât alte tipuri de psoriazis și poate provoca disconfort continuu din cauza sensibilității crescute în zonă.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img