sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Atenție la picioare: Te pot ajuta să ți dai seama dacă ai probleme renale sau de inimă

Distribuie:

Publicat:

Picioarele, parte a corpului căreia nu-i acordăm o atenție deosebită cât timp totul pare să funcționeze normal, pot da indicii importante despre starea generală de sănătate.

Ascunse de cele mai multe ori în ciorapi și pantofi, membrele inferioare prezintă uneori simptomele unor boli grave care se pot manifesta mai întâi la extremitățile corpului. The Huffington Post prezintă câteva simptome frecvente la nivelul picioarelor și semnificația lor pentru sănătate.

Picioare reci tot timpul

Pentru unii oameni, a avea picioarele reci nu este decât un fel de a vorbi. Deși senzația de frig se poate manifesta fără a exista cauze medicale, a avea în mod constant degetele de la picioare reci poate fi un semn de circulație proastă.

Fumatul și bolile aferente, precum bronhopneumopatia obstructivă cronică, pot reduce capacitatea plămânilor de a absorbi oxigenul bine, ceea ce contribuie la reducerea nivelului de oxigen în sânge. În plus, boala arterială periferică a membrelor inferioare și alte forme de boli vasculare pot provoca o îngustare a arterelor și împiedica circulația sângelui.

Extremitățile corpului, cum sunt mâinile și picioarele, sunt deosebit de sensibile la circulația proastă a sângelui, care se poate manifesta prin senzații de frig, potrivit doctorulzilei.ro. Când picioarele sunt aproape tot timpul reci sau insensibile, trebuie consultat medicul pentru a depisata eventuale probleme medicale care cauzează acest lucru.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img