marți, 16 aprilie, 2024

ATENȚIE la testul de urină: Nivelul de potasiu poate dezvălui boli grave

Distribuie:

Publicat:

Potasiul care este prezent în toate fluidele corpului, dar cea mai mare cantitate de potasiu se regăsește în celule. Atunci când există prea mult sau prea puțin potasiu în organismul uman, apar probleme serioase de sănătate.

Acest mineral esențial organismului uman are rolul de a controla contracția musculară, reglează bătăile inimii, accelerează diureza, menține tensiunea arterială sub control. Mai mult, potasiu ajută și la prevenirea osteoporozei și a pietrelor de rinichi. Nu în ultimul rând, ajută la tratamentul alergiilor.

Studiile de specialitate susțin că menținerea unei diete care conține potasiu contribuie la micșorarea riscului de accident vascular cerebral cu 20%, potrivit doctorulzilei.ro.

Medicii susțin că nivelul de potasiu din corp este foarte important pentru menținerea unei stări optime de sănătate. Un nivel prea mic sau prea mare este echivalent cu dezvoltarea unor probleme în corp. Mai exact, mușchii pot suferi, articulațiile, apar dificultăți de respirație sau de ritm cardiac.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img