joi, 25 aprilie, 2024

ATENȚIE: Simptomele accidentului vascular cerebral care ar putea trece neobservate

Distribuie:

Publicat:

Accidentul vascular cerebral (AVC) este una dintre principalele cauze de deces. Afectarea creierului de pe urma unui AVC, numit și „atac cerebral” poate fi micșorată dacă acest eveniment major este tratat prompt.

Din păcate, este destul de comun „scenariul” în care pacientul confundă simptomele unui AVC cu alte probleme de sănătate, lucru care întârzie accesul la tratament. Tocmai din acest motiv medicii ne sfătuiesc să nu ignorăm niciodată simptomele de accident vascular cerebral.

Potrivit specialiștilor, în fiecare minut al unui accident vascular cerebral, creierul tău pierde, estimativ, 1,9 milioane de celule. Fiecare oră în care accidentul vascular cerebral rămâne netratat îți îmbătrânește creierul cu echivalentul a trei ani și jumătate. Cu cât durează mai mult un AVC sau cu cât pacientul nu primește tratamentul mai repede, cu atât este mai mare riscul că persoana să aibă dificultăți de vorbire, pierderi de memorie sau modificări de comportament. Iar în cel mai rău caz, poate surveni decesul.

Iată ce simptome aparent banale sunt trecute cu vederea de pacienții care suferă un AVC!

1. Crezi că extenuarea te face să vezi dublu

Problemele de vedere, cum ar fi faptul că vezi dublu, că ai vederea încețoșată sau că îți pierzi vederea în unul dintre ochi pot fi exemple de simptome ale unui accident vascular cerebral, dar mulți oameni dau vina pentru aceste simptome pe vârstă înaintată sau pe oboseală, potrivit doc.ro.

Un vas de sânge blocat poate reduce cantitatea de oxigen care ajunge la ochii tăi, ceea ce cauzează probleme de vedere care s-ar putea să nu fie acompaniate de orice alte simptome ale unui AVC. Așa că mare atenție la aceste semne.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img