vineri, 29 martie, 2024

ATENȚIE: Simptomele care arată că ai noduli tiroidieni – Tratamentul potrivit

Distribuie:

Publicat:

Nodulul de la nivelul glandei tiroide este, conform definiției, un neoplasm sau o tumoră a tiroidei. Acesta poate fi o tumoră benignă (adenomul tiroidian) sau poate fi un neoplasm malign (cancer tiroidian), cum ar fi: cancerul tiroidian papilar, cancerul tiroidian folicular, cancerul tiroidian medular și cancerul tiroidian anaplastic.

Dintre toți nodulii tiroidieni descoperiți, doar circa 5% sunt canceroși și sub 3% dintre aceștia au drept rezultat decesul. Tocmai de aceea, este important să recunoaștem simptomele nodulilor tiroidieni, înainte de a fi prea târziu.

Ce sunt nodulii tiroidieni

Nodulii tiroidieni sunt creșteri anormale ale țesutului din glanda tiroidă, care sunt cel mai adesea mase benigne – dar pot fi canceroși la unele persoane. Unii pacienți au un nodul tiroidian, pe când alții au mai mulți.

Neoplasmele tiroidiene pot fi țesuturi solide sau umplute cu sânge ori cu alt lichid. Nodulii tiroidieni sunt destul de frecvenți, iar aproape jumătate dintre toți oamenii au cel puțin un nodul până la vârstă de 60 de ani, potrivit doc.ro.

Ce simptome prezintă neoplasmele tiroidiene (nodulii tiroidieni)

Neoplasmele tiroidiene (sau nodulii tiroidieni) cel mai adesea nu provoacă simptome. Cu toate acestea, uneori țesutul dintr-un nodul produce o cantitate prea mare de hormoni tiroidieni (T3 sau triiodotironina și T4 sau tiroxină), iar în cazul acesta, pacientul poate să aibă următoarele simptome de hipertiroidism (ceea ce înseamnă că glanda tiroidă a persoanei este hiperactiva):

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img