News Flash:

Ateneul Român redeschide porţile publicului pentru concertele Filarmonicii "George Enescu"!

19 Mai 2021
367 Vizualizari | 0 Comentarii
Ateneul Roman

Joi, 20 mai, se pun în vânzare biletele pentru concertul simfonic condus de Christian Badea în 27 şi 28 mai

Filarmonica "George Enescu" anunţă că, pentru concertul simfonic cu public de joi, 27 şi vineri, 28 mai 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii va fi condusă de Christian Badea, biletele se pun în vânzare online pe site-ul instituţiei, începând de joi, 20 mai 2021, ora 12.00.

Dirijorul principal, maestrul Christian Badea, va conduce un program integral Mozart, avându-l ca solist pe reputatul pianist spaniol Josu de Solaun. Programul concertului de săptămâna viitoare este alcătuit integral din compoziţii de Wolfgang Amadeus Mozart: Uvertura operei Flautul fermecat, Concertul nr. 21, în do major, pentru pian şi orchestră, KV 467, Simfonia nr. 41, în do major, KV 551, Jupiter.

Cele trei lucrări alese sunt tot atâtea capodopere şi şlagăre iubite de publicul larg, cu care Filarmonica "George Enescu" doreşte să întâmpine această îndelung aşteptată revenire în etape la normalitate. "Aşteptăm cu drag şi nerăbdare reîntâlnirea cu publicul Ateneului, după o perioadă mult prea lungă. Odată cu primăvara, atât de frumoasă în Bucureşti, reînnoim şi bucuria de a reveni la muzică, la cultură, la viaţa normală. Vom începe cu Mozart, vom continua cu alţi compozitori, pe măsură ce restricţiile sanitare se vor ridica şi vom putea augmenta componenţa personalului orchestrei. Avem alături de noi solişti de mare talent. În concertele cu public de săptămâna viitoare va fi Josu de Solaun, câştigător al Concursului George Enescu, un pianist binecunoscut publicului român. Aşteptăm publicul în număr din ce în ce mai mare în sala Ateneului în următoarele săptămâni", a declarat maestrul Christian Badea, dirijorul principal al Filarmonicii.

CONCERT SIMFONIC CU PUBLIC
Joi, 27 şi vineri, 28 mai 2021, ora 19.00
Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor
CHRISTIAN BADEA
Solist
JOSU DE SOLAUN

Program

Wolfgang Amadeus Mozart
Uvertura operei Flautul fermecat
Concertul nr. 21, în do major, pentru pian şi orchestră, KV 467
Simfonia nr. 41, în do major, KV 551, Jupiter

Preţurile biletelor sunt:
Categoria I: 110
Categoria II: 100 lei

Biletele se vor pune în vânzare online joi, 20 mai 2021, de la ora 12.00.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemia cu COVID-19, vor fi puse în puse în vânzare, pentru fiecare concert, aproximativ 350 de bilete, Sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporţie de 50 la sută din capacitate.

***

Biletele se pot procura astfel:
- De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marţi - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75
- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - sectiunea "Calendar". Vă rugăm să luaţi în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numărul maxim de bilete ce pot fi achiziţionate într-o sesiune online este de şase bilete. Pentru a susţine activitatea Filarmonicii "George Enescu", procesatorul de plăţi nu percepe la acest concert comisionul de 5% din valoarea biletului.
Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.
Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
Intrarea la concertele organizate în Sala mare a Ateneului Român este permisă până la ora 18.50 şi publicul este rugat să respecte cu stricteţe regulile impuse de protecţie şi distanţare.

CHRISTIAN BADEA
Dedicat în egală măsură muzicii simfonice şi operei, Christian Badea, consilier artistic şi prim-dirijor al Filarmonicii "George Enescu", a concertat pe toate continentele şi în cele mai importante săli şi teatre de operă, printre care Metropolitan Opera (New York), Opera de Stat (Viena), Royal Opera (Londra), Carnegie Hall (New York), Suntory Hall (Tokio), Concertgebouw (Amsterdam).
Cariera sa este marcată de colaborări importante cu artişti de referinţă ai timpului nostru - Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovici, Placido Domingo, Renee Fleming, Natalie Dessay, Thomas Hampson. Sub semnul Leonard Bernstein 100, centenarul naşterii artistului a fost sărbătorit la Filarmonica "George Enescu", ultimele două concerte simfonice ale stagiunii trecute fiindu-i dedicate de maestrul Christian Badea - unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog american.
Christian Badea a condus orchestre de prim rang ale lumii, printre care se numără Royal Philharmonic şi BBC Symphony (Londra), Filarmonica din Sankt Petersburg, Filarmonica Cehă, Amsterdam Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France, Accademia di Santa Cecilia Orchestra (Roma), RAI Orchestra Montreal Symphony, Filarmonica din Tokio, Pittsburg Symphony (Torino). La Metropolitan Opera din New York a dirijat peste 160 de spectacole într-un repertoriu vast şi variat. În mai 2015, Christian Badea a dirijat la Ateneul Român actul al III-lea din "Parsifal", după care, în deschiderea următoarei stagiuni a pus în scenă, în dublă calitate, de dirijor şi regizor, actul I din opera lui Richard Wagner. În decembrie 2017, Christian Badea a obţinut un succes extraordinar cu "Andrea Chenier" de Umberto Giordano la faimosul Teatro Colón din Buenos Aires, fiind invitat să revină în 2019. A iniţiat ciclul "Mari Concerte al Centenarului României", în colaborare cu Filarmonica "George Enescu", în toamna anului 2018. A dirijat la Opera din Sydney, "Turandot" (noiembrie-decembrie 2019, Melbourne) şi "Carmen" (ianuarie-martie 2020, Sydney). În Festivalul "George Enescu" 2019 din Bucureşti, a condus Filarmonica din Sankt Petersburg cu Vadim Repin solist.

JOSU DE SOLAUN
Deţinător al Premiului I la Concursul Internaţional "George Enescu", ediţia a XIII-a, la Concursul Internaţional "Jose Iturbi", ediţia a XV-a şi la prima ediţie a European Union Piano Competition (Praga), pianistul spaniol Josu De Solaun este invitat frecvent să concerteze în săli de prestigiu din Bucureşti (Ateneul Român), Skt. Petersburg (Teatrul Mariinski), Washington D.C. (Kennedy Center), New York (Carnegie Hall, Metropolitan Opera), Princeton (Taplin Hall), Londra (Southbank Centre), Paris (Salle Cortot. Este singurul pianist spaniol care a câştigat concursurile Enescu şi Iturbi. Pianistul a realizat înregistrări cu integrala lucrărilor pentru pian de George Enescu şi Les Noces de Stravinski pentru casa de discuri NAXOS Grand Piano. Este membru al Athenaeum Trio, alături de alţi doi laureaţi ai concursului Enescu, Stefan Tarara şi Eun-Sun Hong. Josu De Solaun este absolvent al Manhattan School of Music, unde s-a bucurat de îndrumarea pianiştilor Nina Svetlanova şi Horacio Gutierrez. Stabilit la Houston, SUA, Josu De Solaun desfăşoară, alături de cariera concertistică susţinută, şi o activitate pedagogică la S. Houston State University.

Rămâneţi alături de noi pe canalele:

Siteul Filarmonicii "George Enescu"
Pagina YouTube a Filarmonicii "George Enescu"
Pagina de Facebook a Filarmonicii "George Enescu"

Vă dorim vizionare plăcută!

Sponsori: Aqua Carpatica

Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, PHM, Liternet, Actualitatea muzicală, AGERPRES

Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Observatorul cultural, QMagazine, ADZ, Radio Romania Muzical, Pro Video, orasul.meu, Autoexpert, Metropolis

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029612 (s)