joi, 28 martie, 2024

Atentat cu masina capcana in Turcia. Trei militari au murit

Distribuie:

Publicat:

Trei militari turci au fost ucisi si 22 au fost raniti joi seara, intr-un atac cu masina capcana, atribuit de catre autoritati Partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK) si care a avut drept tinta o jandarmerie din sud-estul Turciei, au anuntat vineri serviciile de securitate turce, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

Atacul a vizat o cazarma a jandarmeriei din localitatea Mermer, situata langa o autostrada care leaga Diyarbakir, mare oras din sud-estul majoritar kurd al Turciei, si Bingol.

Atacatorii au condus intai o camioneta incarcata cu explozibil in directia cladirii, apoi au deschis focul cu arma automata impotriva jandarmilor.

Dupa mai mult de doi ani de armistitiu, conflictul kurd a reizbucnit vara trecuta. Fortele de securitate lupta impotriva rebelilor din PKK in numeroase atacuri din sud-estul anatolian, plasate sub interdictie de circulatie. Aceste confruntari au facut numeroase victime in cele doua tabere si au ucis zeci de civili.

Un grup radical disident din PKK, Soimii Libertatii Kurdistanului (TAK), au revendicat doua atacuri sinucigase cu masina capcana, in care au murit in total 65 de oameni si alti zeci au fost raniti, in 17 februarie si 13 martie, in plin centrul capitalei turce.

Conflictul kurd a facut peste 40.000 de morti din 1984.

Turcia se afla de mai multe luni intr-o stare de alerta sporita, in urma unei serii de atacuri atribuite jihadistilor sau legate de conflictul kurd.

Sambata trecuta, un kamikaze a detonat o incarcatura explozibila pe o strada turistica din Istanbul, ucigand patru turisti straini si ranind circa 30 de persoane. Acest atentat a fost atribuit de catre autoritati gruparii Statul Islamic (SI).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img