joi, 28 martie, 2024

Atentat in Rusia. Un politist a murit dupa explozia a doua bombe artizanale

Distribuie:

Publicat:

Un politist si-a pierdut viata si doi au fost raniti in Daghestan, republica instabila din Caucazul rus, in explozia a doua bombe artizanale la trecerea a doua masini la bordul carora se aflau, au anuntat miercuri autoritatile, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Cele doua vehicule ale politiei circulau in directia aeroportului Uitas din Mahacikala, capitala Daghestanului, cand au fost aruncate in aer de suflul a doua explozii, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Interne.

Un politist a murit pe loc, in timp ce alti doi s-au ales cu rani de diferite grade, conform aceluiasi comunicat. O ancheta a fost deschisa in acest caz.

Incidentele armate si atacurile vizand fortele de ordine sunt frecvente in Daghestan, o republica vecina Ceceniei devenita un focar al extremistilor islamisti.

O explozie la un baraj al politiei s-a soldat cu trei morti la mijlocul lunii februarie, in timp ce un atac revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic a facut un mort si mai mult de zece raniti in decembrie in cetatea Derbent, un oras turistic din Daghestan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img