vineri, 29 martie, 2024

Atentate in Bagdad in timpul vizitei lui Hollande: Au fost ucisi zeci de oameni

Distribuie:

Publicat:

Cel putin 50 de oameni au murit si peste 80 au fost raniti in sapte atentate care au avut loc luni, in capitala irakiana Bagdad, in timpul vizitei presedintelui francez Francois Hollande.

Cel mai sangeros atentat s-a produs intr-o piata aglomerata, cu un vehicul-capcana. Presa externa inainteaza mai multe cifre, CBC relatand ca 36 de oameni si-au pierdut viata doar in acest atac, iar peste 50 au fost raniti.

In plus, presa internationala subliniaza ca atacurile au avut loc chiar si in conditiile in care oficialitatile irakiene au luat toate masurile pentru ca securitatea sa fie la cote maxime, in contextul vizitei presedintelui francez.

Liderul de la Paris a mers in Irak luni pentru a vizita fortele franceze care lupta impotriva gruparii teroriste Statul Islamic, scrie Le Soir. Anterior, s-a intalnit cu presedintele Fuad Masum.

Hollande a promis sprijin pentru ca irakienii care au fost nevoiti sa paraseasca orasul Mosul sa poata reveni in locul unde fortele locale duc o ofensiva puternica impotriva Statului Islamic.

“Trebuie sa pregatim si o solutie politica pentru Mosul post-liberare, astfel incat locuitorii sai sa poata convietui”, a spus Francois Hollande.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img