vineri, 29 martie, 2024

Atentie! BRD imparte dividende consistente actionarilor sai

Distribuie:

Publicat:

Acţionarii BRD au aprobat joi propunerea Consiliului de Administraţie de acordare a 73,9% din profitul distribuibil de 1,545 miliarde de lei, respectiv 1,14 miliarde de lei, sub formă de dividende, conform unui comunicat al băncii. Dividendul brut aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) este de 1,64 lei/acţiune pentru anul 2018, transmite Agerpres.

„AGA Ordinară a dezbătut şi aprobat situaţiile financiare anuale individuale şi consolidate la 31 decembrie 2018, pregătite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, aşa cum au fost adoptate de Uniunea Europeană, însoţite de Raportul Anual al Consiliului de Administraţie la nivel individual şi consolidat şi de Raportul auditorului financiar al băncii, descărcarea de gestiune a administratorilor BRD pentru exerciţiul financiar al anului 2018, propunerea Consiliului de administraţie de distribuire a 73,9% din profitul distribuibil de 1.545.988.625 lei, fixarea dividendului brut la 1,64 lei/acţiune, plata dividendelor în data de 31 mai 2019 şi data plăţii amânate 29 noiembrie 2019, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 şi programul de activitate pe exerciţiul financiar al anului 2019, remuneraţia cuvenită administratorilor neexecutivi şi limitele generale privind remuneraţiile suplimentare ale administratorilor precum şi a remuneraţiei directorilor pentru exerciţiul financiar al anului 2019, numirea societăţii Ernst & Young Assurance Services S.R.L. în calitate de auditor financiar al băncii pentru anul financiar 2019”, se menţionează în document.

 

De asemenea, AGA Ordinară a aprobat reînnoirea mandatului de administrator al lui Petre Bunescu, pentru o perioadă de 4 ani, începând cu data de 18 aprilie 2019 şi numirea următorilor trei administratori: Bogdan-Alexandru Drăgoi, Philippe Laurent Charles Heim şi Liliana Feleagă, pentru un mandat de 4 ani. Numirile sunt sub condiţia obţinerii aprobării prealabile începerii exercitării funcţiei, emisă de Banca Naţională a României, conform dispoziţiilor legale în vigoare şi termenul mandatului începe să se calculeze de la data emiterii aprobării prealabile începerii exercitării funcţiei.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii a fost împuternicit să semneze, în numele Băncii, Contractul de administraţie cu fiecare dintre administratorii mai sus menţionaţi. În cadrul aceleiaşi AGA Ordinare, Bogdan-Alexandru Drăgoi şi doamna Liliana Feleagă au fost desemnaţi în calitate de administratori independenţi.

La şedinţă au fost prezenţi acţionari reprezentând 80,56 % din capitalul social al băncii, citează dcbusiness.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img