joi, 25 aprilie, 2024

ATENTIE: Ceaiurile care te ajuta sa iti detoxifici ficatul

Distribuie:

Publicat:

Ficatul este principalul organ de filtrare a toxinelor din organism, fie că vorbim de medicamente, alimente foarte grase, tutun sau băuturi alcoolice. Acest organ produce bilă, care ajută enzimele din corp să descompună grăsimile în acizi graşi. De asemenea, filtrează şi detoxifică sângele, stochează glucoză, sintetizează şi metabolizează grăsimile şi colesterolul. Deşi face o treabă excelentă de unul singur, ficatul mai are uneori nevoie şi de puţin ajutor.

Regimul alimentar sănătos şi consumul anumitor ceaiuri sunt adesea recomandate pacienţilor care prezintă diverse afecţiuni hepatice. Dacă aveţi digestia îngreunată, vă simţiţi permanent obosiţi şi lipsiţi de energie, e posibil ca ficatul să aibă nevoie de o pauză de la toxinele cu care îl asaltaţi. O cură cu ceaiuri pentru detoxifiere hepatică va readuce ficatul pe drumul cel bun.

Dr. Gabriela Alecu, medic primar medicină de familie, ne prezintă cele mai bune ceaiuri pentru ficat!

1. Ceai de rostopască

Rostopasca intră în compoziţia ceaiului hepatic, fiind recomandat în bolile de ficat. Ceaiul de rostopască se prepară dintr-o jumătate de linguriţă de plantă, peste care se toarnă o ceaşcă cu apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se consumă 1-2 căni pe zi, timp de 3 săptămâni, cu 7-10 zile de pauză.

Este un remediu excelent pentru persoanele cu afecţiuni ale ficatului apărute în urma intoxicaţiilor şi a otrăvirilor, a infecţiilor cu virusul hepatitei. Ceaiul de rostopască se recomandă şi în tusea spastică. Rostopasca, asociată cu sunătoare, coada-şoricelului, mentă, turiţa-mare, dă un ceai cu efect curativ în boli de ficat, potrivit csid.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img