sâmbătă, 20 aprilie, 2024

ATENTIE: Cum te poate imbolnavi grav constipatia

Distribuie:

Publicat:

Constipația îmbolnăvește nu doar tractul digestiv, ci întreg organismul. Problemele de tranzit intestinal fac parte din „palmaresul” medical al oricărei femei. Din nefericire, tratate necorespunzător, acestea duc, în timp, la apariția unor boli grave.

De rușine sau pur și simplu din comoditate, constipația rămâne netratată corect. Ceaiurile, medicamentele cu efect laxativ, siropurile, supozitoarele ori cine știe ce alte metode utilizate nu sunt eficiente pe termen lung. În plus, creează dependență și nu alungă decât efectul nedorit, nu și cauza apariției problemei.

Prin urmare, pentru a beneficia de un tratament adecvat, trebuie găsite mai întâi motivele disconfortului digestiv. Căci constipația îmbolnăvește grav.

Vrei, dar nu poți. Ce te reține?

Diagnosticul se pune, de obicei, în urma unor analize specifice, precum, endoscopia, tomografia, colonoscopia, rectoscopia sau rezonanța magnetică. La bărbați, o banală examinare a rectului poate depista, în fază timpurie, cancerul de prostată, care se manifestă și prin constipație rebelă.

Printre cauzele apariției constipației se mai numără și schimbarea temporară a domiciliului, anumite medicamente, activitatea fizică redusădar și anumite tulburări endocrine, precum dereglările glandei tiroide, suprarenalelor ori pancreasului.

Deși nu i se acordă atenția cuvenită, intestinul gros joacă un rol important în menținerea sănătății, extrăgând ce se mai poate din elementele nutritive, înainte de a fi evacuate. Tot în colon se formează materiile fecale.

Când alimentația nu e bogată în fibre și tranzitul intestinal e lent, fecalele rămân mai mult decât trebuie în colon, fermentează, se elimină tot mai greu, favorizând dezvoltarea bacteriilor rele. Colonul devine un loc propice pentru paraziți și mucegaiuri, care dau naștere la afecțiuni stomacale, tiroidiene, hepatice, cardiace, pulmonare, renale, urinare.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img