miercuri, 24 aprilie, 2024

ATENTIE la hemoragia interna – Cum se manifesta si care este tratamentul potrivit

Distribuie:

Publicat:

Semnele și simptomele hemoragiei interne includ senzația de amețeală, durerea, dificultățile de respirație, ritmul cardiac rapid, dar și multe altele. Aceste simptome se pot manifesta indiferent de locul în care apare sângerarea, dar există o serie de alte simptome pe care le-ai putea experimenta în funcție de organul, locul specific al sângerării.

Hemoragia internă poate fi deosebit de dificilă la copii și la femeile însărcinate. Fără tratament de urgență, complicațiile hemoragiei interne pot include șocul și, în cele din urmă, moartea țesuturilor.

Hemoragia internă poate varia enorm între cazuri. Poate fi lentă și subtilă sau, în schimb, masivă. Poate apărea cu simptome minore sau deloc sau poate fi însoțită de șoc și pierderea cunoștinței. Este posibil să nu existe o cauză sau o sursă clară sau, cum ar fi în cazul unei traume, cauza și probabilitatea sângerării interne pot fi evidente. Din păcate, chiar și în cazul traumatismelor, hemoragia internă poate să nu fie imediat evidentă și poate fi necesară o examinare mai amănunțită.

În cazul hemoragiei interne, cantitatea de sângerare nu reflectă neapărat gravitatea afecțiunii, potrivit doc.ro. Cantități mari de sânge se pot colecta în unele regiuni ale corpului, cum ar fi retroperitoneul (tumoare malignă gravă) în cazul unei leziuni la rinichi, înainte de apariția simptomelor sau complicațiilor. În schimb, chiar și cantități mici de sângerări în regiuni precum creierul, pot provoca simptome majore sau chiar decesul.

cONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img