miercuri, 24 aprilie, 2024

Atentie la igrasia specifica sezonului rece

Distribuie:

Publicat:

Daca nu suprevegheati atent zonele cu umiditate crescuta din locuinte, se va dezvolta mucegai.  Atunci cand mucegaiul patrunde in plamani, isi lasa „amprenta” in mai multe moduri. Micotoxinele sunt produse de mucegai si multe dintre ele pot fi identificate in urina, saliva sau scaun. In acest context, trebuie stiut ca umiditatea crescuta din casa ne poate imbolnavi.

Expunerea la mucegai poate cauza probleme de sanatate care ii incurca chiar si pe medici, deoarece acestea par sa se remarce prin putine simptome. In stare incipienta, este posibil ca inhalarea aerului cu mucegai sa se manifeste prin inflamatii si printr-o crestere mica sau graduala a alergiilor.

In stare avansata, este posibil ca expunerea la mucegai sa duca la aparitia astmului bronsic, stresului oxidativ si problemelor sistemului imunitar.

 Principalele semne ale inhalatiei aerului cu mucegai sunt:
– dureri articulare si rigiditate
– dificultati de concentrare
– oboseala fizica si slabiciune;
– ameteala
– probleme de respiratie
– furnicaturi sau amorteala la nivelul pielii
– sensibilitate la lumina.

Daca medicul ne-a avertizat ca avem o sensibilitate la mucegai sau ca am fost expusi la mucegai toxic, sunt mai multe lucruri pe care le putem face. In primul rand, trebuie neaparat sa iesim din mediul in care traieste agresorul si sa apelam la ajutor profesional care sa elimine mucegaiul din casa.

De asemenea, sa mergem la medic pentru a ne recomanda ce produse sa folosim in vederea eliminarii toxinelor din organism. Astfel, putem apela si la probiotice, magneziu, vitamine, totodata fiind indicat sa instalam in casa un filtru de aer.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img