vineri, 29 martie, 2024

Atentie la ofertele de Black Friday pe care le primti pe e-mail. Sa nu zici ca nu te-am AVERTIZAT

Distribuie:

Publicat:

Atentie la ofertele de Black Friday pe care le primti pe e-mail. In spatele reducerilor atragatoare se pot ascunde virusi, care va pot copia informatiile din calculator sau mobil, inclusiv datele bancare. Hackerii mizeaza in aceasta perioada pe neatentia amatorilor de chilipiruri care dau click pe ofertele spectaculoase, fara sa verifice.

Magazinele online au inceput sa-si prezinte ofertele de Black Friday, eveniment programat in Romania pentru 18 noiembrie, adica pentru vinerea viitoare. De la electrocansice si aparatura medicala pana la cosmetice, jucarii si chiar masini, toate sunt trecute in catalogul virtual cu reduceri si trimise pe e-mail potentialilor clienti. De oferta profita, insa, si hackerii.

Mesaje, fotografii, contacte si chiar datele tranzactiilor bancare pot ajunge in calculatoarele hackerilor, daca nu sunteti atenti la ofertele pe care le deschideti.

Inainte de a deschide o oferta care pare “prea buna sa fie adevarata”, cel mai bine este sa verficati existenta ei si pe site-ul firmei respective. Si niciodata sa nu cumparati online, atunci cand sunteti conectati la retelele wirelles publice. Acestea pot fi “pacalite” usor de hackeri, care urmaresc in special tranzactiile bancare.

In ultimele doua saptamani, la nivel international, s-au inregistrat foarte multe atacuri, pe care specialistii le vad ca pe o amenintare la securitatea cibernetica mondiala.

Timp de doua zile, peste 1.200 de specialisti in IT, din 30 de tari, discuta la Bucuresti solutiile pentru combaterea atacurilor cibernetice. Ca sa fie buni, trebuie sa gandeasca precum hackerii. Asa ca, provocarea suprema este sa sparga niste sisteme de securitate informatica, proba la care se intrec 16 echipe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img